Управляващите в Гърция продължават да вземат заеми

15561
Управляващите в Гърция продължават да вземат заеми
Снимка: Getty Images / Guliver

В Гърция управляващите партии продължават да вземат заеми въпреки невъзможността да ги изплащат. Банката на Гърция отказа информация кои банки финансират управляващите, а опозицията поиска по случая да се проведе съдебно разследване, предаде БНР.

Двете управляващи партии в Гърция - "Нова демокрация" и ПАСОК имат 300 милиона евро задължения към банките, според опозиционните партии. В допълнение към данните се посочва, че само за година консервативната партия на Андонис Самарас е получила нов заем в размер на 15 милиона евро. От държавното финансиране не могат да си покрият дори годишните лихви.

Местни избори в Гърция

В Гърция днес се провеждат местни избори, предаде AFP. Гласуването започна в 07.00 часа и ще завърши в 19.00 часа. Право на глас имат о...

В Гърция държавата фалира от безотговорност и брутална спекулация с властта, смятат представители на различни партии, които участват в надпреварата за евровота. Призивът на опозицията е да се гласува за реформаторски партии с европейска насоченост.

В последните дни преди евроизборите гърците са атакувани от обещания за намаляване на данъците и за хиляди нови работни места.

Премиерът Самарас обеща и финансови инжекции за малкия и среден бизнес, но след изборите. Лидерът на опозицията Алексис Ципрас отговори на премиера с факти, обещават се хиляди работни места, след като създадоха милион и половина безработни.

Изключително оспорвана предизборна кампания се води в Гърция, като резултатът от евровота ще окаже пряко влияние върху политическата стабилност на правителството.

Проблемът с гръцкия дълг ще бъде уреден окончателно през есента

Премиерът Андонис Самарас е оптимист за развитието на Гърция след излизането й на международните финансови пазари и след постигнатия от...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Балкани