X
 
 

В Гърция е обявено най-високото ниво за опасност от пожари

1191 0
photo of В Гърция е обявено най-високото ниво за опасност от пожари
Снимка: Getty Images/Guliver
В редица региони на Гърция е обявено пето, най-високо ниво на пожарна опасност поради 40-градусовата жега и силните ветрове, съобщиха от Службата за гражданска защита.

В Гърция се очакват екстремни метеорологични условия през уикенда - температурата на въздуха ще се повиши до над 40 градуса, поривите на вятъра ще достигнат до 17 метра в секунда. Заедно с продължителната суша и ниската влажност, това увеличава риска от пожари. Властите обявиха пета категория на опасност в Атика, Централна Гърция, в някои райони на Пелопонес - в Коринт, Арголида, Аркадия и Източна Лакония.

Голям горски пожар във Франция, огромно огнено бедствие в Сибир (ВИДЕО)

Около 170 души бяха евакуирани в Южна Франция, след като пожар унищожи стотици хектари гора, предаде БГНЕС. Пожарът е започнал в комун...

Четвъртата категория на опасност важи за останалата част на Пелопонес, на островите в северната и южната част на Егейско море, в Западна Гърция и на Йонийските острови, отбелязва още БГНЕС.

Гражданската защита уведомява населението за изключително опасната ситуация и призовава за незабавно свикване на координационни органи за гражданска защита на всички регионални нива и координацията им с местните власти.

Властите призовават населението да бъде бдително, да предприеме предпазни мерки за защита на собствеността, живота на всеки човек и околната среда, за да се избегнат всякакви действия, които биха могли да доведат до пожар.

Пожарната и всички сили за гражданска защита са в готовност. Вчера бяха проведени спешни срещи с участието на регионални лидери.

Опасност от пожари в Гърция

Гръцката гражданска защита предупреди, че в осем области на страната нивото за опасност от пожари е повишено до четвърта степен,а в 12 ...

Знаете, въпреки предупрежденията и превантивните мерки, в Гърция често горят десетки пожари - особено през летните месеци. През юли миналата година в столичния регион Атика град Мати потъна в пламъците, а в резултат на пожарите в Гърция са загинали над 100 души.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители