Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Ако са взети 11-12 млн. за трансфери, колко от тях остават в Левски след комисионите?"

12 февруари 2024, 14:48 часа • 6969 прочитания

Популярният български актьор Кирил Ефремов, който е голям привърженик на футболния Левски, постави резонен въпрос около начина на упревление на финансите в клуба. Той коментира продажбата на Уелтън и отбеляза, че това е бил правилен ход, но сега е важно как ще бъдат похарчени тези средства.

Колко пари влизат в Левски след комисионите по трансферите?

Освен Уелтън, Левски продаде и бразилеца Роналдо, а също така успя да вземе трансферна сума и за Жереми Петрис. Кирил Ефремов смята, че е важно да се разбере каква е чистата сума, която клубът взима след комисионите по трансферите. Според него, тези пари трябва да бъдат насочени за погасяването на главницата по дълга към НАП.

Уелтън

"Сините" трябва да ползват парите за погасяване на дълга към НАП

"Уелтън ще липсва, но е по-добре да го продадем за добри пари, отколкото да го изпуснем. Хубаво е, че се стигна до неговата продажба, защото можеше накрая да стане както с Андриан Краев или Жереми Петрис. Важно е сега парите да бъдат правилно разпределени и да се погасяват задълженията ни към НАП. Главниците", каза Ефремов пред "Мач Телеграф".

 "И да има прозрачност спрямо феновете. Ако са взети общо 11 или 12 милиона, то колко от тях остават в клуба след комисионите. Това е също много важно. Не мисля, че ще се намери играч, който да успее да замести Уелтън. От много време не е имало подобен футболист на „Герена“. Той е технически грамотен и много бърз играч. Трудно може да му се намери заместник, но това е пътят. Взимат се едни футболисти, които след това се продават за повече пари", каза още Кирил Ефремов.

Преди време Кирил Ефремов изрази мнение, че Левски на Ники Костов играе в пъти по-добре от Левски на Мъри Стоилов.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес