Александър Чакмаков: Нашето желание е да помагаме на ДЮШ на ЦСКА

9325
Александър Чакмаков: Нашето желание е да помагаме на ДЮШ на ЦСКА
Снимка: БГНЕС

Сдружение "ЦСКА Завинаги" даде пресконференция, на която изясни подробности относно дейността си. Председателят на организацията Александър Чакмаков обяви причината на създаването на сдружението, както и разговорите, които е водил с ръководството на „армейците“.

"Причината да дадем тази пресконференция е, че от 15 януари т.г. хората, които сме в сдружението, си наложихме ембарго върху говоренето, за да не попречим на продажбата на акции на ПФК ЦСКА АД.

Ясни са евентуалните съперници на ЦСКА, Литекс и Ботев в Лига Европа

ЦСКА, Литекс и Ботев Пд са сред поставените в турнира Лига Европа. Ловчанлии заедно с Ботев стартират от първия предварителен кръг. &bd...

Нашето сдружение не се занимава с ежедневното функциониране на едно частно дружество, каквото е ПФК ЦСКА АД. Клуб като ЦСКА седи върху широка социална платформа и има богата история. Как се стигна до учредяването на "ЦСКА Завинаги"? Истината е, че някъде през август 2013 г., когато се случиха взаимоотношенията между "Лира Инвестмънт" и предишните собственици на ЦСКА, никой от нас нямаше информация, че някой желае да купи ЦСКА. Аз до днес не знам какви са клаузите по сделката. Не знаем как се е финансирал клуба през 2013/2014 г. Ние ясно и категорично заявихме, че нямаме желание да купуваме акции от "Лира Инвестмънт".

Нашето желание е да помагаме на ДЮШ на клуба. Имаме споразумение с клуба да правим подобрения по стадиона и т.н., а с "Лира Инвестмънт" трябваше да се разберем какви права ще получим срещу нашите подобрения. По второто споразумение нямаме подпис и до днес с "Лира Инвестмънт". Кампанията за сектор "Г" започна по инициатива на феновете. Ние само помогнахме логистично. Подписахме договор с оператора. Никой не може да има съмнение относно нашата любов към ЦСКА. Някои от нас имат акции на ЦСКА, но те са придобити не от "Лира Инвестмънт".

Всеки от нас прави това, което му позволяват възможностите. Вече сме направили две игрища, прави се трето игрище и съблекални. Никой от нас си е взел игрището вкъщи. Мисля, че най-много може да придобием между 6-10% от акциите на клуба. Казали сме осем пъти на ръководството - дайте да се обединим около да проекта - "Българска армия" и Панчарево", каза Чакмаков, цитиран от БНТ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com