Балъков ще готви Литекс в България за старта на новия сезон

7901
Балъков ще готви Литекс в България за старта на новия сезон
Снимка: Официален сайт на Литекс

Цялата подготовка на Литекс ще премине в България, стана ясно на представянето на новия треньор на тима Красимир Балъков. Отборът ще се подготвя на своята база в Ловеч, като лагер е предвиден само в заключителната част. До първия мач от евротурнирите на 3 юли тимът ще изиграе 3 контроли - на 18 юни с Берое, на 21 юни с македонския вицешампион Хоризонт Турново на терен в столицата и на 26-ти със Славия на стадиона в Правец.

Литекс се събра в пълен боен състав и под ръководството на новия си наставник Красимир Балъков започна от вторник официално лятната си предсезонна подготовка. Към тима се присъединиха вече 8-те националните състезатели, които имаха ангажименти към различните гарнитури и получиха няколко дни допълнителна почивка. Както е известно Николай Бодуров, Илия Миланов и Страхил Попов бяха сред избраниците на Любо Пенев за контролата с Канада, а младоците Кирил Десподов, Никола Колев, Реян Даскалов, Пламен Гълъбов и Георги Минчев помогнаха на България да се класира за европейско първенство. Всеки момент в Ловеч ще се прибере и Армандо Ваюши, който вкара гол за Албания в проверката със Сан Марино, както и голмайсторът на шампионата Уилмар Джордан.

Подготовка с тима ще водят и няколко преотстъпени досега футболисти. След силните им изяви в Добруджа, където за малко не се класираха с тима за елита, шанс да се докажат при оранжевите ще получат вратарят Александър Конов и полузащитниците Кристиян Малинов и Красимир Станоев.

Засега Литекс е привлякъл само един нов играч-юношеският национал Милчо Ангелов. Ловчанлии се разделиха със Симеон Славчев, който бе трансфериран в Спортинг Лисабон, а Том се завърна в турския Истанбул ББ, откъдето бе преотстъпен през пролетта. До началото на сезона обаче са възможни още трансфери и в двете посоки.


Групата на Литекс:

Краси Балъков строи огромен спортен комплекс в София

Спортен комплекс на стойност 10 милиона евро може да бъде построен в София по инициатива на Краси Балъков, пише "Стандарт". Идеята е на...

Вратари: Илко Пиргов, Евгени Александров, Марин Орлинов, Александър Конов.

Защитници: Антон Недялков, Пламен Гълъбов, Николай Бодуров, Васил Божиков, Страхил Попов, Илия Миланов, Пламен Николов, Иван Горанов.

Полузащитници: Юрген Джазула, Реян Даскалов, Румен Руменов, Александър Цветков, Петър Златинов, Джемал Берберович, Никола Колев, Кристиян Малинов, Красимир Станоев.

Офанзивни халфове и нападатели: Армандо Ваюши, Данило Асприля, Момчил Цветанов, Кирил Десподов, Уилмар Джордан, Мирослав Манолов, Георги Минчев, Ангел Здравчев, Милчо Ангелов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ