Бербатов заплаши БФС с прокуратурата

1404
Бербатов заплаши БФС с прокуратурата
Снимка: БГНЕС

Димитър Бербатов и неговият екип съобщиха, че от ръководството на БФС са започнали да привикват клубовете, за да подпишат отказ от декларациите си. Бившият голмайстор на Висшата лига съобщи, че ще се обърне към прокуратурата, ако тези действия не се спрат.

"След като на 11 януари 2022 г. в БФС бе внесена подписка от 280 клуба с желанието конгресът на футболния съюз, свикан за 18 март 2022 г., да бъде изборен, от БФС започнаха да привикват клубовете с искане да подписват отказ от декларациите си", сигнализира той във Facebook.

"Същото отчаяно действие като преди няколко месеца, заради което ръководителите на БФС станаха клиенти на прокуратурата. Това получихме като информация от клубове, участвали в подписката. Секретарят на Зоналния съвет във Варна Пламен Хаджийски, шефът на Зоналния съвет в Хасково Митко Маринов и шефът на Зоналния съвет в Монтана Радой Христов са първите, които предупреждаваме. Спрете, господа", призова той.

По думите му членовете на БФС твърдо отказват да удовлетворят желанията на нерегистрираното ръководство на футболния съюз. "Явно притеснението и стресът от нов изборен конгрес отново подтиква някои хора да се връщат към старите си методи на работа и унизителни практики", пише Бербатов.

Берое пред фалит: Държавата "спря кранчето", клубът продава акциите си

Сериозни сътресения чакат Берое в дните около Коледа. Освен че акциите на елитния ни клуб ще бъдат пуснати официално за прода...

По думите му към екипа му се обръщат за помощ клубовете, "показали смелост да изразят мнение и да упражнят правата си".

"Явно от БФС смятат така да се опитат да бламират подписката, което за пореден път показва, че това ръководство е тежко болно и няма никакъв шанс да се поправи и промени. За пореден път с действията си тези хора погазват устава на БФС - подмолно и с една единствена цел - да се задържат в БФС колкото е възможно по-дълго. Ако не спре посегателството върху правата на клубовете, членове на БФС, сигурно отново ще се наложи намесата на полиция и прокуратура.

Апелираме към клубовете да бъдат смели и да не се поддават на внушения, заплахи или пък празни обещания. Да отстояват правата си, да покажат, че са силни и никога и на никого повече няма да позволят да ги унижава и употребява користно за нечии други, лични интереси. А интересът на действащото ръководство на БФС е пределно ясен на цялата футболна общественост - да остане на власт колкото може по-дълго, за да замита следи от действията си в последните години. Интересът на клубовете и цялата футболна общественост обаче е друг - Промяна в БФС! И да се търси отговорност, както е по закон. Възмездие за нарушенията, за загубеното време и за състоянието на българския футбол, до което го доведе това ръководство на футболния съюз. Изграждането на модерна, ясно подредена организация, създаване и въвеждане на стратегия за развитието на футбола, връщането на футбола там, където му е мястото - на хората, за да носи радост и положителни емоции.

Твърдо стоим до клубовете, членове на БФС, и ще помагаме с всички законови средства", написа Бербатов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

Костов: Предимството на Левски пред Славия е публиката! Защо да се притеснявам? (ВИДЕО)

ЦСКА плати 3 млн. лева и погаси дълга си към НАП

Каранга: Бих викнал Десподов и Бодуров в ЦСКА, преди да заспя си мисля за мачовете с Левски

Ветеран от Пирин се закани на лидерите в Първа лига и разкри бъдещ трансфер на ЦСКА

Ботев Пловдив вдигна на крака голмайстор за мача с Черно море

Локомотив Пловдив разкарва ненужен халф със само 1 мач

Стоичков: Виждам България един ден отново на голямо първенство, но трябва да свършим много работа

Грозен скандал на детски мач: Треньори налагат колега след последния сигнал (ВИДЕО)

Георги Иванов – Гонзо избра кой да го замени като технически директор в БФС

Испански гранд опитва да пререди опашката за бижуто на Лудогорец

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ