Берое се издъни срещу Нефтохимик

10570
Берое се издъни срещу Нефтохимик
Снимка: БГНЕС

Нефтохимик нанесе първа загуба на Берое във втората седмица. Бургазлии спечелиха с 1:0 при домакинството си в 33-я кръг на "А" група. Старозагорци имаха надмощие в мача, но не успяха да реализират нито едно от създадените положения пред вратата на Нефтохимик. Играчите на Златко Янков заложиха на контраатаката от първата минута на срещата и успяха да отбележат победен гол още в 15-ата минута чрез Ерай Карадайъ.

По различни причини мача за Берое пропуснаха Николай Чипев, Борислав Стойчев, Станислав Костов, Илия Мунин, Елио Мартинс, Иво Иванов, Игор Джоман.

Берое продължава да мачка, би Пирин (ГД) с 2:1

Берое постигна трета поредна победа в първенството. "Зелено-белите" спечелиха с 2:1 домакинството си срещу Пирин (Гоце Делчев) от 32-я ...

Берое започна по-активно мача и още в 3-та минута Жуниор Мапуку подаде с глава към Елиаш да Силва, който стреля от около 17 метра, но над напречната греда в аут. Беройци изпуснаха нова добра възможност да поведат в резултата в 8-та минута, когато Стефан Спировски стреля от фаул от около 30 метра, Костадин Георгиев не се намеси добре и след това топката срещня десния стълб на вратата му, а след това Георги Петков от гол линията изби в корнер.

Нефтохимик поведе доста изненадващо в резултата в 14-та минута, когато Ивелин Янев пусна извеждащ пас към Ерай Карадайъ, който излезе сам срещу Иван Караджов и с удар покрай него прати топката във вратата на Берое.

Старши треньорът на Нефтохимик Златко Янков направи принудителна смяна в 15-та минута, когато терена напусна контузилия се Станислав Жеков. На негово място в игра се появи Валентин Добревски.

Берое бързо можеше да изравни резултата, след като в 24-та минута Салим Керкар центрира в наказателното поле на Нефтохимик, където Жуниор Мапуку стреля, но неточно в страни от вратата на Костадин Георгиев. Пет минути по-късно Жуниор Мапуку стреля с глава, но Костадин Георгиев този път се намеси и улови топката без проблеми.

Берое пазарува от "Б" група

Офанзивният футболист на кандидата за елита Хасково - Владислав Узунов, е в полезрението на Берое за лятната селекция, научи "Тема спор...

Две минути преди края на мача Берое можеше да стигне до точката при разбъркване пред вратата на "шейховете", като Андонов и Керкар последователно не успяха да стрелят. В първата минута на добавеното време Керкар подаде точно от фланга към непокрития Андонов, но той от няколко метра с глава прати топката в аут.

Берое остава на осмо място с 52 точки, докато Нефтохимик вече има 19 точки, които му позволиха да излезе на предпоследното 13-о място.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ