Без Лудогорец в Европа след бой от Реал Мадрид

123431
Без Лудогорец в Европа след бой от Реал Мадрид

Българският шампион Лудогорец приключи европейската си приказка за настоящия сезон, след като възпитаниците на Георги Дерменджиев паднаха с 4:0 от Реал Мадрид на „Сантяго Бернабеу“ и останаха на последното място в група B на Шампионска лига.

Още в 19' на двубоя всичко беше решено, след като при удар на Варан с глава по посока вратата Марселиньо игра с ръка на голлинията. Бразилецът беше изгонен от игра, а Кристиано Роналдо отбеляза от дузпа, стреляйки в центъра на вратата.

Фенове на Реал изгонени от "Бернабеу" заради обиди срещу Меси

Испанският гранд и действащ европейски клубен шампион Реал Мадрид наказа сурово запалянковци, които скандираха обидни думи по адрес на...

Това беше 72-и гол за португалеца в турнира, с което еднолично излезе на 2-о място във вечната класация на голмайсторите, изоставайки на 2 попадения от Лионел Меси. Това беше гол #30 през сезона за Роналдо, както и негов 57-и от 57 участия за Реал в Шампионска лига.

Второто попадение за „белия балет“ беше дело на Гарет Бейл, който с точен удар с глава в 38' фиксира резултата на 2:0 до почивката. През втората част Владислав Стоянов се отчете с 4 страхотни спасявания, но в 79' беше преодолян от Алваро Арбелоа за 3:0. 7 минути по-късно и Алваро Медран беше точен за 4:0, като топката срещна крака на Анисе.

Така Лудогорец приключва участието си в Шампионска лига, а и в европейските клубни турнири. Отборът завършва на 4-о място с 4 точки в група B, като пред него с точка повече остава Ливърпулд. Мърсисайдци ще играят в Лига Европа, въпреки равенството си срещу Базел.

Лудогорец записа името си със златни букви в родната история, след като стана първият отбор с победа в Шампионска лига. Тимът вкара и първият гол на роден тим като гост в този турнир.

Резултати в мачовете от Шампионската лига в сряда

Реал (Мадрид) взе петата си победа в група "В" на Шампионска лига, надделявайки с 1:0 над Базел, и с максимума от 15 точки остава неп...

Реал Мадрид пък стана първият тим в историята на турнира, който записва два сезона с 18 точки от груповата фаза. Предишният такъв сезон беше под ръководството на Жозе Моуриньо, който записа 6 победи през 2011/12.

Освен това „белия балет“ е единственият тим от Испания с 19 поредни победи, като днес момчетата на Карло Анчелоти подобриха рекорда на Барселона на Франк Рийкард от сезон 2005/06. Днешната победа беше белязана и от завръщането в игра на Хесе Родригес в ШЛ, който точно преди 9 месеца получи тежка контузия в коляното по време на двубоя от осминафиналите срещу Шалке 0:4.

В другия мач от групата Базел изхвърли Ливърпул от надпреварата след 1:1 на „Анфийлд“.

Повече подробности  вижте в Sportline.bg

https://www.facebook.com/lichnozateb

Лудогорец открадна точка от слаб Ливърпул - 2:2 на "Васил Левски"

Лудогорец и Ливърпул направиха 2:2 в мача им от петия кръг в група "В" на Шампионската лига. Точен още в 3-ата минута на срещата на "Ва...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ