X
 
 

БФС отрече за злоупотреба с държавни пари, разследването било "манипулативно"

1307 0
БФС отрече за злоупотреба с държавни пари, разследването било "манипулативно"
Снимка: БГНЕС
Изпълнителният директор на БФС Борислав Попов даде специална пресконференция относно разследванията срещу БФС за съмнително разпределение на парите, дадени на ръководния футболен орган от Министерството на младежта и спорта за развитие на детско-юношеския футбол.

Една от основните теми беше свързана с факта, че няколко от организираните лагери са направени в хотели, които са собственост на Йордан Лечков и Атанас Фурнаджиев или близки до тях лица (в случая с Лечков - на неговата съпруга).

МВР влезе в БФС

Полицията влезе в Българския футболен съюз (БФС). Акцията на МВР идва след разследване на bTV за това как БФС е харчил пари за развити...

Както е известно, от bTV излъчиха поредица от репортажи, в които основната тема беше за подготовката на младите футболисти по време на лагери на отборите. Два от хотелите, които имат договор с БФС, са свързани с двамата футболни дейци, а пълният пансион за единици футболист е била на стойност 75 лева.

За сравнение от медията дадоха пример с израелски тим, който е отседнал в един от хотелите за сумата от 25 евро на футболист. Нито Емил Костадинов, нито Борислав Попов имаха добър отговор на това, но все пак коментираха темата. Легендарният футболист беше дълбоко засегнат от репортажите и сподели, че е обиден от медийната атака срещу БФС.

Борислав Попов беше по-обран в оценките си, като описа подробно процеса на избор на хотели за лагерите на българските младежи, но не спомена конкретни оферти и каква е връзката с представителите на БФС.

Той даде повече подробности как са изразходвани държавните средства за екипи и показа сключените договори с различни фирми.

Документ показва отказа на Лечков от шефското място в БФС, той отрича

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков е подписал документ, според който се отказва да поеме функциите на временно изпълняващ длъжността ...

"БФС не е длъжен да провежда процедури по Закона за обществените поръчки, независимо това ние провеждаме процедури, като събираме минимум три оферти, въз основа на което избираме съответната оферта на основа цена-качество. Освен това търсим фирмата-доставчик да изпрати всички тези екипи във всичките 28 области на страната. Ние нямаме такъв потенциал като логистика, за да пренесем това количество екипи и топки по време на провеждането на турнирите

Антон Попов пък не присъства на пресконференцията след интервюто си пред bTV, но причина за неговото отсъствие не беше дадена.

Около час преди насрочената за днес пресконференция на БФС в базата на централата в Бояна нахлу полиция, за да изземе документи, именно във връзка с въпросните обвинения.

Вижте обясненията на Попов и Костадинов в SportLive.bg.

Михайлов си замина, михайловците останаха

Разумните хора не бързаха особено да се радват, след като Борислав Михайлов си подаде оставката като бос на българския футбол. Защото т...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Дневен хороскоп за 9 декември
Дневен хороскоп за 9 декември

Овен Този понеделник не бъдете прекалено претенциозни към останалите. Сега може да изиграете картите си добре, но не очаквайте същото от останалите.  Телец Днес...