Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борислав Михайлов отстрани една от "пречките" за бърз Конгрес на БФС

04 декември 2023, 12:32 часа • 34971 прочитания

Президентът в оставка на БФС Борислав Михайлов е предприел действие, с което на практика да ускори свикването на нов изборен Конгрес. Той е издал пълномощно на Михаил Касабов да заеме президентския пост в БФС. Спортната новина съобщи "24 часа".

Борислав Михайлов издаде пълномощно на Михаил Касабов

На 6 декември трябва да се свика нов Изпълком на БФС, на който да се насрочи и дата за Конгрес. В дните преди Изпълкома Борислав михайлов е издал пълномощно на Касабов за президентския пост, за да може да се спазят всички срокове и да се свика Конгрес до 15-и март.

ОЩЕ: "Никога не лъжа" се оказа лъжа: УЕФА опроверга твърдение на БФС

Борислав Михайлов

Няма да се чака вписването на промяната в Търговския регистър

С този ход се избягва изчакването на вписването на промяната на президента в Търговския регистър. Иначе не 6 декември се очаква да се съберат два състава на Изпълкома - вписаният в Търговския регистър и този, който бе избран пред 2 години и половина.

Кой трябва да приеме оставката на Борислав Михайлов?

Припомняме, че оставката на Борислав Михайлов може да бъде приета само и единствено от Конгрес. Изпълкомът на БФС само може да я представи за гласуване на делегатите, които присъстват на Конгреса. Очаква се, че Михайлов няма да се кандидатира за нов мандат.

Въпреки това се появи хипотеза, при която Борислав Михайлов може да се завърне на "бял кон" в БФС, ако ротацията на правителството не се случи.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес