Ботев и Лудогорец не се победиха за четвърти път през сезона

9146
Ботев и Лудогорец не се победиха за четвърти път през сезона
Снимка: БГНЕС

Гросмайсторско реми между Ботев и Лудогорец. Двата най-качествени отбора в "А" група завършиха 0:0 в Коматево. Като такива ги определи съдията Николай Йорданов в тунела преди мача. Двубоят можеше да завърши драматично, ако в последната минута Иршак не бе уцелил гредата от чиста позиция. Ботев и Лудогорец не се победиха за четвърти път през сезона. В следващият им сблъсък триумфиращ ще трябва да има - срещата е финал за Купата на България на 15 май.

Феребори Доре и Юнес Хамза се завърнаха в състава на Ботев, след като пропуснаха гостуването на Черно море. За шампионите пък отново на линия след дълго лечение на травма бе капитанът Светослав Дяков.

Още от първите минути на терена преобладаваше битката и тактическото надиграване. И двата отбора не рискуваха излишно, демонстрирайки, че равенството влиза в сметките им. Една точка е достатъчна на Лудогорец, имайки предвид аванса от седем точки начело на "А" група и утрешния директен сблъсък между ЦСКА и Литекс. Ботев пък разчита изцло на финала за Купата.

В шестата минута Юнес Хамза бе изведен добре отдясно и отправи хубав удар, който Владо Стоянов спаси. Лудогорец отвърна с добро изпълнение на Кишада в 16-ата минута. Техничният удар на бразилеца премина покрай дясната греда на Стаховяк. В 25-ата минута и Феребори Доре пробва мерника си, но неточно. В края на полувремето Сърджан Лукин отправи удар с глава след корнер, който не затрудни Владо Стоянов.

През второто полувреме картината на терена се запази. В 46-ата минута Феребори Доре се измъкна добре в наказателното поле, но в последния момент бе блокиран. Добра проява имаше и защитата на Ботев и по-конкретно Алесандру Бенга, който в 52-ата минута парира Михаил Александров.

Ботев бе по-активен през второто полувреме и затрудни Лудогорец, за разлика от ЦСКА през седмицата. Удар на Огнянов обаче бе блокиран, а Доре не уцели вратата. В 65-ата минута неточно стреля и капитанът Йордан Христов. Треньорът Станимир Стоилов потърси промяна, включвайки в игра Вандер, Ромарио и Иван Цветков. Стойчо Стоев пък смени Луму със сънародника му Върджил Мисиджан. Въпреки това нервите продължиха да властват, като дейно участие за нажежената атмосфера взе и публиката на Ботев, която не бе така благосклонна към Лудогорец, както в предишния им сблъсък в Коматево.

В последната минута Ботев пропиля най-добрия си шанс. Домакините направиха мълниеносна контра при която Вандер се пребори за топката и намери Томас Иршак, но чехът изигра положението като дефанзивен играч и стреля в гредата. В добавеното време Иван Цветков пък като по чудо не отбеляза от пряк-свободен удар.

Лудогорец вече има 75 точки на върха в "А" група, Ботев е четвърти с 64.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com