Ботев не се даде на евро Лудогорец в страхотно дерби

32880
Ботев не се даде на евро Лудогорец в страхотно дерби
Снимка: БГНЕС

Ботев и Лудогорец доказаха, че са най-добре развиващите се клубове в българския футбол. Двата тима направиха истинско дерби, завършило 2:2 под непрестанния дъжд на базата в Коматево. Мачът бе първи за Ботев на съоръжението, където "жълто-черните" ултраси създадоха страхотна атмосфера.

Ботев започна по-мотивирано срещата, мотивиран от около 4000 зрители по трибуните. "Канарчетата" бяха пределно мобилизирани, особено след гръмкия успех на Лудогорец над Лацио в четвъртък. Стойчо Стоев пък реши да не дава почивка на титулярите от Рим, въпреки предстоящия реванш през идната седмица.

Ботев успя да открие в 14-ата минута с първия гол в официален мач на новата си звезда Юнес Хамза. Топката стигна малко случайно до него, Хамза си я поведе и излезе сам срещу Стоянов, а след това пусна топката покрай него за кеф на бултрасите. Лудогорец запази спокойствие и бързо върна гола. В 22-ата минута Йордан Минев нацели гредата на Ботев, а след това топката излезе в корнер. От него Ешпиньо центрира, Моци засече с глава, Стаховяк се намеси неубедително и резултатът бе изравнен. Полският вратар бе затруднен от мократа топка, но определено носи вина за гола. Той успя да се реваншира в 39-aта минута, когато извади сигурен гол. Тогава Върджил Мисиджан стреля, а Стаховяк изби от голлинията, като Лудогорец поиска гол. Повторенията така и не показаха категорично дали топката бе влязла с целия си обем във вратата. Така първото полувреме приключи при резултат 1:1.

Втората част отново започна вихрено. Ботев отново дръпна напред в резултата благодарение на новите си попълнения. Феребори Доре изведе Юнес Хамза, той стреля, топката се отклони във Владо Стоянов и започна леко да се търколи към мрежата. Мантула се опита да я изчисти, но само довкара кълбото за 2:1. Преднината на Ботев отново издържа 9 минути. В 63-ата Върджил Мисиджан напомни за себе си. Той получи топката, откри си коридор за стрелба и от около 20 метра препарира Адам Стаховяк - 2:2. До края на мача преобладаваха нервите, а двата отбора сякаш бяха доволни на равния резултат. Заслужава си да се открои страхотната задна ножица на Юнес Хамза в 84-ата минута, която мина на сантиметри от вратата. Тунизиецът определено бе играчът на мача и показа, че тепърва ще блести по терените на "А" група. В 90-ата минута бледият днес Роман Безяк пропусна да донесе победата на шампионите.

Със спечелената точка Лудогорец вече има 54 и остава начело преди мача на втория Литекс срещу Берое. "Оранжевите" са с 50 пункта. Ботев пък се изравни с Черно море на шестата позиция с по 40 точки.

 

Mъри преди Лудогорец: Не сме магьосници

"Трябва да сме магьосници, за да се сработим за 15 дни, но не може да си търсим оправдания с това. В момента може да разчитаме на колек...

СТАТИСТИКА:

Дерби от 24-ия кръг в "А" група

От 14:00 часа

БОТЕВ (ПЛОВДИВ) - ЛУДОГОРЕЦ 2:2

1:0 Хамза 14'
1:1 Стаховяк 23' автогол
2:1 Хамза 52'
2:2 Мисиджан 63'

БОТЕВ: Стаховяк, Христов - к, Лукин, Спрокел, Минев, Иршак, Огнянов, Куртеан (75 - Ромарио), Анисе, Доре, Хамза
ТРЕНЬОР: Станимир Стоилов

ЛУДОГОРЕЦ: Стоянов, Кайсара, Моци, Мантула, Дяков - к, Ешпиньо, Марселиньо (78 - Кишада), Луму(60 - Абало), Мисиджан, Безяк, Минев
ТРЕНЬОР: Стойчо Стоев

Жълти картони:
Лукин, В.Минев, Анисе (Б) ; Мисиджан, Безяк, Й.Минев (Л)

Главен съдия: Николай Йорданов

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ