Ботев (Пд) скочи срещу съдийска "подкрепа" за Литекс

6917
Ботев (Пд) скочи срещу съдийска "подкрепа" за Литекс
Снимка: БГНЕС

За двубой на юношите младша възраст, който е решен не от футболистите, а от съдиите, алармираха от Ботев (Пловдив). "Канарчетата" възнегодуваха от начина, по който е ръководен финалът за Купата на БФС между техния отбор и Литекс, заявявайки, че съдиите са свирили в полза на ловчанлии, които спечелиха мача с 1:0.и взеха трофея.

От Ботев подкрепят обръщението си с видео материал.

Огромна подкрепа за Ботев на финала за Купата на България срещу Лудогорец

Феновете на Ботев Пловдив са в страхотна еуфория преди финалната среща за Купата на България срещу Лудогорец. Двубоят е на 15 май на ст...

Публикуваме текста на обръщението без редакторска намеса:

"Има ли смисъл да продължаваме?" - това беше въпросът, който юношите на Ботев от набор 98 си задаваха след края на финала за Купата на БФС срещу Литекс. Но този въпрос не беше продиктуван от загубата, а от начина, по който тя дойде. Още в първия си голям финал "жълто-черните" се сблъскаха с действителността на българския футбол.

Може би Литекс изигра по-правилно мача от "канарчетата", всеки отбор има своите силни и слаби моменти. Но не е нормално двубой от подобен ранг да не се решава от футболистите, които взимат участие в него. Не е нормално съдийската бригада с лека ръка да обезличава труда на Иван Кочев и възпитаниците му. Тези момчета живеят с футбола и мечтаят един ден да са на мястото на техните кумири. И последното нещо, което заслужават, е някой умишлено да убива мечтите им.

Случайно или не, съдийството в подкрепа на Литекс в голям финал при юношите, не се случва за първи път. Преди година, във финала при набор 99, ловчанлии победиха пловдивския Векта с 1:0. Тогава мачът бе белязан от 2 спорни дузпи в полза на "оранжевите", последната от които бе дадена секунди преди края на редовното време. Именно от втората спорна дузпа Литекс спечели мача, а в знак на протест от безумните решения на главния съдия, "черно-белите" отказаха да участват в награждаването след последния съдийски сигнал.

Обръщаме се и към представителя на зоналния съвет на БФС към Велико Търново, който изнесе слово след края на срещата. Г-н Горанов, нямате право да наричате "лумпени" хора, които са пропътували 180 км. в делничен ден, за да създадат футболна атмосфера и да подкрепят младите таланти. Защото футболът е направен за феновете, децата се радват, когато играят пред публика, а не пред пустеещи трибуни.

Mъри: Пишем новата история на Ботев

Треньорът на Ботев (Пловдив) Станимир Стоилов беше много доволен от победата с 1:0 над Черно море във Варна. "Канарчетата" постигнаха п...

Представяме видео с четири от спорните ситуации в двубоя, както и попадението на Литекс:

1 - несъществуващ жълт картон на футболист на Ботев за симулация в 10-ата минута на мача;

2 - спиране на голова атака на Ботев, без видима причина за това (играта се спира от съдията само ако получилият контузия футболист е ударен в главата, а в случая не е);

3 - неотсъдена явна и чиста дузпа за Ботев в последната минута на мача;

4 - игра с ръка на футболист на Литекс в наказателното поле, след изпълнение на пряк свободен удар, в края да добавеното време.

Поредна победа за Ботев, Мъри надхитри Гонзо на "Тича"

Ботев (Пловдив) излъга с 1:0 Черно море насред стадион "Тича" във Варна в мач от 36-ия кръг на "А" група. Успехът за пловдивчани донесе...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ