X
 
 

Ефектът "Валери Божинов" за българския футбол

7261 0
Ефектът "Валери Божинов" за българския футбол
Снимка: БГНЕС
Валери Божинов стана обект на доста шегички и на моменти прекалени подигравки, след като обяви завръщането си в Първа лига с екипа на не кой да е отбор, а на новака в шампионата Ботев (Враца). Някогашния суперталант на световния футбол така и не успя да си намери отбор, в който да играе редовно, което доведе до неговото завръщане в България. И подигравките започнаха с пълна сила - от това, че е провален футболист, до това, че ще прекарва повечето си време в столичните заведения, отколкото във Враца.

Борисов: Ако футболистите ни радват, може да отделим 100 млн. лв. за едно кокетно стадионче

Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че държавата може да отпусне "стотина милиона" за изграждането на нов национален стадион. Т...

Истината обаче е съвсем различна. Извън безспирните бисери, които Божинов ражда, неговото присъствие в българската Първа лига разпали истински пожар в интереса на хората към родното първенство, което се гради единствено на драмите около Левски и ЦСКА, както на доминацията на Лудогорец. И, докато мнозина се "закачат" с "Генерал Император Божигол", то неговият ефект за футбола у нас се простира далеч след странните интервюта, които на моменти дава.

Как Валери Божинов вдъхна живот на Първа лига и какъв е ефектът от завръщането му в България може да прочетете в Sportlive.bg.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители