Футболна България иска победа над Армения

53022
Футболна България иска победа над Армения
Снимка: БГНЕС

Днес, от 18:00 часа, националният отбор на България по футбол гостува на Армения в решителен двубой от квалификациите за Световното първенство в Бразилия през 2014 година. "Лъвовете" от години не са били по-близко до участие във финалната фаза на голям форум, колкото сега и трябва да направят първата крачка към тази мечта за цяло едно поколение на негостоприемния отбор на Армения, припомня football24.bg

КЛАСИРАНЕТО:

Буфон и Джилардино спечелиха трите точки за Италия

В много напрегнат и динамичен мач България загуби незаслужено от Италия с минималното 0:1. За победата италианците определено трябва да...

България е на 2-о място във временното класиране на група B от европейската квалификационна зона с актив от 13 точки. Армения е на 5-а позиция с 8, но евентуално победа на домакините би ги вкарала в битката за второто място. Дания има 12 точки, докато Чехия е с 9.

Арменците имат 4 загуби при досегашните си четири домакинства и всички българи силно се надяваме да продължат тази серия. България е с победа, две ремита и загуба при гостуванията си. 

Каквото и да се говори обаче не всичко зависи от нашите, тъй като към този момент те са на последно място сред вторите отбори и трябва благоприятна развръзка в другите групи. Защото, от общо девет групи в зона Европа, само осем отбори от класиралите се на второ място ще продължат на бараж - деветият отпада. А не бива да се забравя, че при сравнението между вторите отбори отпадат мачовете срещу шестите тимове в съответните групи, тъй като имаме група със само пет отбора - група I.

Ето и класирането на вторите отбори преди последния рунд квалификации, играещи се днес и във вторник, 15 октомври.

Гърция – 16 точки, голова разлика 8:4

Посрещнаха националите ни в Армения с бомбички и викове: „Българи-цигани”

С обидни думи, замеряне и димки бе посрещнат българският национален отбор при пристигането му в Ереван, Армения, съобщи БНР. Скандалът...

Франция – 14 точки, голова разлика 12:6

Исландия – 13 точки, голова разлика 14:13

Украйна – 12 точки, голова разлика 10:4

Португалия – 11 точки, голова разлика 11:8

Швеция – 11 точки, голова разлика 10:7

Армения разгроми Дания в Копенхаген и направи услуга на България

Изключително ценен подарък поднесе отборът на Армения за българския национален тим, след като късно снощи буквално попиля Дания при гос...

Хърватия – 11 точки, голова разлика 7:4

Унгария – 11 точки, голова разлика 13:12

България – 7 точки, голова разлика 5:5

СЪСТАВИТЕ:
Селекционерът на България Любослав Пенев няма проблеми с контузени и наказани футболисти за срещата. България замина за Армения с 26 футболиста, като сред по-интересните имена са тези на Маркиньос и на младата надежда на "Литекс" Симеон Славчев. 

Под въпрос за домакините е единствено участието на полузащитника Масис Восканян. Вратарят Роман Березовский обаче е напълно възстановен от контузия в коляното и ще излезе титуляр срещу България.

МНЕНИЯТА НА ДВАМАТА ТРЕНЬОРИ:

ВАРДАН МИНАСЯН, треньор на Армения:

Надяваме да излезем от групата и резултатът срещу българите е много важен за нас. Много се говори за това, че трябва да играем агресивно и да вземем реванш от българите за загубата в София, но утре ще имаме друга задача. Имаме малък шанс и трябва да се възползваме от него. Това е официален мач и нас ни интересува единствено победата.

ЛЮБОСЛАВ ПЕНЕВ, треньор на България:

Армения шокира Чехия насред Прага

Отборът на Армения взе трите точки от Чехия, побеждавайки ги с 2:1 в Прага в мач от нашата квалификационна група за Мондиал 2014 и по ...

Готови сме, не само за мача утре, но и за мача с Чехия. Така ще затворим цикъла от мачове в нашата квалификационна група. Ако някой е целил да стресне отбора на летището, мога да кажа, че не го е постигнал. Има комисии, които се занимават с този тип прояви, мен ме интересува футболната част.

Армeниците са изключително силен отбор. Освен, че имат 4-5 футболисти, които играят в силни западни отбори - например Хенрих Мхитарян, който играе за "Борусия Дортмунд", те са много силен колектив. Представянето им в предишните квалификации и в тези потвърждава това. Няма да се връщам в детайли към мача в София с Армения. Получи се здрав и хубав мач и в никакъв случай не е имало провокации от моите футболисти. Отборът на Армения идваше от Малта с победа, ние бяхме надиграли, но не успяхме да победим Италия. Трите точки бяха много важни за нас и ги спечелихме. Няма какво повече да се връщам на този мач. Утре ще заложа на футболисти, които към момента се изявяват най-добре. Основното преди да взема решение е как работят те при мен. Може и да нямаме толкова ярки звезди, но за мен най-важен е колектива. Това е базата, на която аз съм стъпил за постигането на тези резултати.

Анализът на Actualno

Колкото и парадоксално звучи, предимство за нашия отбор е, че е гост. Защото Армения обича да играе на контраатака - тогава бързите ѝ нападатели Мхитарян и Мовсисян са способни да разбият всяка защита – в това се увериха и Дания, и Чехия, като арменците направо взривиха отбраната на „червения динамит” насред Копенхаген именно на контраатака. А сега арменците ще бъдат лишени от този лукс, ще трябва да нападат масирано и ще открият шанс ние да играем на контраатака. Проблем за нашия отбор обаче е точно нападанието – младата надежда Тодор Неделев е с травма и не е ясно кой ще оперира по крилата, предвид слабата форма на Станислав Манолев. Изглежда, Александър Тонев ще е на върха на атаката ни, но е факт, че ако махнем шестте гола, които вкарахме на Малта в София, ние сме отбелязали само седем попадения за шест мача и само три като гост в три мача. Истината е, че и един гол стига – обаче не трябва да пускаме попадение, ако се стигне до такъв сценарий. Затова близнаците Миневи, Иван Иванов и Николай Бодуров трябва да бъдат много внимателни, като може би Бодуров ще получи персонална задача срещу една от двете арменски звезди Мхитарян и Мовсисян.

Прогноза: 12, ъндър, много вероятно да видим само един гол, дано е в правилната врата.

4 млн. евро бонус за националите при класиране за Световното първенство в Бразилия

Националите излизат за рекордна премия в предстоящите квалификации с Италия и Малта. Футболистите и селекционерът Любослав Пенев са...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ