„Гунди – легенда за любовта“: Започнаха снимките на филма за Георги Аспарухов (СНИМКИ)

10109
„Гунди – легенда за любовта“: Започнаха снимките на филма за Георги Аспарухов (СНИМКИ)
Снимка: ACTUALNO

Игралният филм за Георги Аспарухов-Гунди вече е в процес! Снимките за него започнаха, а премиерата е предвидена за началото на 2024 г. Лентата проследява живота на големия спортист – от срещата му с Величка Маркова-Лита до трагичния 30 юни 1971 година, когато "синята" икона загива в автомобилна катастрофа.

ОЩЕ: 80 години безсмъртие: Георги Аспарухов остави вечна следа в историята на българския футбол

Ролята на легендарния нападател е поверена на Павел Иванов, актьор от Народния театър. Той завършва НАТФИЗ през 2016 година при Стефан Данаилов. Името му добива популярност и в телевизията, благодарение на сериала ,,Полицаите от края на града”. Следват участия и в други формати, последният от които е „Татковци”. Родената през 2002 година Александра Свиленова пък ще изиграе Лита. Тя учи актьорско майсторско за драматичен театър в класа на проф. д-р Ивайло Христов.

Лита

Снимките на филма, наречен „Гунди – легенда за любовта“, започнаха на стадион „Раковски“, и ще продължат два месеца. Бюджетът е близо четири милиона лева, осигурени от частни инвеститори, пише БТА. Сценарист е Емил Бонев, който е инициатор на идеята, режисьор - Димитър Димитрова, а главен оператор – Борис Славков. В ролята на продуценти застават Иван Христов и Андрей Арнаудов от "Междинна станция".

филм за Гунди

Футболен консултант ще бъде Станислав Ангелов-Пелето, а музикален продуцент и оформител– Добрин Векилов-Дони. Любопитно е, че Дони е племенник на Димитър Пенев и първи братовчед на Любослав Пенев. „Това е моментът да кажа, че това не е филм за „Левски“, а за един велик българин, и за цяла плеяда велики българи, които са българска гордост“, заяви Иван Христов.

ОЩЕ: "В Левски съм се родил, в Левски ще умра": Как Гунди отказа на Милан (ВИДЕО)

„Една от основните причини да се намираме ние като държава и да изживяваме тези времена на разпад е, че от 10 години в България не е имало източник на обща национална гордост. Мисля, че по подобен начин можехме да кажем, че сме нация, колкото и да е предъвквана тази тема, когато националният отбор на България през 1994 г. направи така, че всички ние да живеем като един човек“, допълни той.

Лита

„Ужасно съм развълнувана, дори съм уплашена, защото пускам България в нашия дом. Не се надявам, а вярвам, че ще стане един чудесен филм, който не само ще забавлява, но може би ще подскаже на много хора, че могат да се замислят, когато правят нещо. Имам дълбоко доверие, искрено доверие, в сценариста Емил Бонев, в Иван Христов и Андрей Арнаудов, и целият екип, с който те работят. Благодаря им, защото ще ме върнат назад, във време, в което бих искала да остан“, сподели Величка Маркова-Лита.

„Относно отговорността, която всички заедно решихме аз да поема, мога да кажа само, че проверката на времето ще покаже своите резултати. Стараем се всички да направим невъзможното – за да може филмът да вълнува своите зрители“, коментира Павел Иванов.

ВИЖТЕ: ГАЛЕРИЯ от старта на снимките за игралния филм за Георги Аспарухов - „Гунди – легенда за любовта“

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

Ботев Пловдив урежда нов защитник за реванша с ЦСКА за Купата

Левски с поредна крачка към взимането на „Герена“ на концесия

Началникът на специалните части: Нямам съмнение кой ще спечели Вечното дерби, все пак ние сме ЦСКА

Защитник на Лудогорец е №1 в Европа

Иван Иванов започна работа като треньор в ЦСКА 1948

ЦСКА вдигна Каранга за дербито с Левски

Кокала: И Левски, и ЦСКА са поразклатени, но "червените" са в по-завидна позиция

ЦСКА и Левски влизат в трансферна битка за нападател от Първа лига

Левски подписа с българско крило, офанзивният играч подсилва „сините“ без пари

Лудогорец – Хебър: Кога и къде да гледаме двубоя от 1/2-финалите на Купата на България?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com