Италия ни остави минатюрни надежди за бараж

95587
Италия ни остави минатюрни надежди за бараж
Снимка: Getty Images/Guliver

Италия запази живи надеждите на България за класиране на бараж, сред като ни остави на второ място във временното класиране в група В, завършвайки 2:2 при гостуването си на Дания.

Чезаре Прандели заложи на резервите, които в мача в Копенхаген представляваха две трети от "скуадрата". От титулярите в стартовия състав влязоха само четирима - Буфон, Монтоливо, Киелини и Маркизио. Датчаните започнаха силно, но първият гол бе отбелязан от гостите – Тиаго Мота намери с дълъг пас единствения чист италиански нападател Пабло Освалдо, който майсторски преодоля на скорост двама защитници, излезе сам срещу вратаря по диагонала и в 28-та минута с "компютърен удар" прати топка в левия ъгъл на вратата.

Датчаните не се примираха, засилиха оборотите и в добавеното време на първата част Никлас Бендтнер с глава прати топката в мрежата – голът обаче остави усещането, че Буфон не реагира подобаващо, което е необичайно за вратар от неговата класа.

Вторият гол на Дания падна в 79-та минута и той бе почти копие на първия – след центриране Бендтнер пак с глава прати топката зад Буфон.

"Скуадрата" стигна до изравняване в допълнителното време след шут на Освалдо, при който топката рикошира в Алберто Акуилани и влезе в мрежата.

По-рано трикольорите отстъпиха драматично в Ереван с 1:2 след изгонването на двама наши футболисти.

Така класирането в групата преди последния кръг във вторник, 15 октомври, е следното:

1. Италия - 21 точки, вече се е класирала на Мондиал 2014

2. БЪЛГАРИЯ - 13 точки

3. Дания - 13 точки

4. Чехия - 12 точки

5. Армения - 12 точки

6 Малта - 3 точки

На 15 октомври, от 21:15 часа играят БЪЛГАРИЯ – Чехия, Дания – Малта и Италия - Армения.

Баражът

За съжаление развоят в Армения ни остави толкова невероятно миниатюрни надежди да се класираме на бараж, че те минават през повече от висша математика. Причината се крие в класирането на вторите отбори в деветте групи на европейската квалификационна зона, а там ние сме на последно място, с 3 точки по-малко от предпоследния в момента Турция - на бараж отиват всички втори отбори, без последния. Уловката е, че тъй като като имаме група със само пет отбора - група I, то от резултатите на останалите втори отбори в другите групи се вадят точките, спечелени срещу последните отбори. В нашия случай това са точките и головата разлика срещу Малта - 6 точки за нас и голова разлика 8:1 само от двата мача с най-слабия отбор в групата ни.

Ето и актуалното класиране на вторите отбори в зона Европа преди последния кръг:

Пенев: Няма от какво да се срамуваме, но съдията има

"Ние няма от какво да се срамуваме, прибираме се в България с високо вдигнати глави", заяви националният селекционер Любослав Пенев с...

Гърция – 19 точки, голова разлика 9:4

Португалия – 15 точки, голова разлика 15:8

Украйна – 15 точки, голова разлика 11:4

Франция – 14 точки, голова разлика 12:6

Швеция – 14 точки, голова разлика 12:8

Стилиян Петров пожела успех на националите

Бившият капитан на България Стилиян Петров пожела успех на националния ни тим в световната квалификация срещу Армения тази вечер. Стен...

Исландия – 13 точки, голова разлика 14:13

Хърватия – 11 точки, голова разлика 8:6

Турция –  10 точки, голова разлика 9:7

България – 7 точки, голова разлика 6:7

В случая важните групи за нас са D и E.

Футболна България иска победа над Армения

Днес, от 18:00 часа, националният отбор на България по футбол гостува на Армения в решителен двубой от квалификациите за Световното ...

Големият малшанс за нашите момчета е ситуацията в група D. Там втори в момента е отборът на Турция с 16 точки, Румъния е на трето място също с 16 точки, но по-лоша голова разлика, а на четвърто е Унгария с 14 точки. Най-слабият отбор в групата е Андора - 0 точки и 0:28 голова разлика и точно мачовете срещу него и спечелените точки срещу Андора ще отпаднат за втория отбор в крайното класиране на групата. В момента, като се махнат спечелените точки срещу Андора, Турция има 10 точки и 9:7 голова разлика, Румъния има също 10 точки и 9:12 голова разлика, но Унгария има 11 точки и 14:20 голова разлика. Именно показателите на унгарците са големият ни проблем - в последния кръг те играят домакинство срещу Андора и ако го спечелят, то със сигурност отпадаме.

В група Е има по-вероятен развой, който може да ни класира - там обаче задължително Словения трябва да завърши на второ място, при това с точно определени резултати. В момента там вторият отбор е Исландия, с 16 точки и голова разлика 16:14, а Словения е с 15 точки и 14:10 голова разлика.

България задължително да бие Чехия с три гола разлика или 5:3, ако Словения завърши 0:0 при гостуването си на Швейцария. * Норвегия да победи Исландия в другия възлов двубой от същата група. * Словения да завърши наравно при гостуването на Швейцария.

Прочети повече на: http://www.sportal.bg/news.php?news=452144

Невероятните варианти за бараж

Група D

И така - какво ни е необходимо за бараж. Първо - да спечелим срещу Чехия с поне три гола разлика или с два гола, но не чисти - например 3:1, 4:2 и т.н. Второ - Турция да загуби в домакинството си на Холандия, но ако ние бием с 3:1, тогава турците трябва да паднат с повече от 0:1 - иначе бихме имали равни показатели с тях. Трето - Румъния трябва да загуби в домакинството си на Естония, независимо с колко. И четвърто - Унгария да не победи в домакинството си с Андора, която дотук в квалификациите не е спечелила точка и има голова разлика 0:28. Само ако тези четири условия се изпълнят, тогава можем да се класираме за бараж. Каква е вероятността това да стане - математическите познания на Actualno.com не стигат чак толкова далеч.

Футболна България иска победа над Армения

Днес, от 18:00 часа, националният отбор на България по футбол гостува на Армения в решителен двубой от квалификациите за Световното ...

Група Е

Какво ни е необходимо тук - първо, отново победа над Чехия с три гола разлика или поне с 5:3. Второ - победа на Норвегия при домакинството над Исландия, независимо с какъв резултат. Трето - равенство между Швейцария и Словения. В момента, ако се махнат точките на словенците срещу Кипър, то Словения има 9 точки и голова разлика 10:9. При каквото и да е равенство и наша победа с три гола разлика, ако Словения завърши на второ място в група E, ние ще сме осмият втори отбор от всички квалификационни групи и ще се класираме напред. Само ако и трите условия се изпълнят, можем да се класираме.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ