Kирил Домусчиев: Бюджетът на Лацио е 125 милиона, направихме нещо значимо

26187
Kирил Домусчиев: Бюджетът на Лацио е 125 милиона, направихме нещо значимо
Снимка: БГНЕС

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев заяви, че тимът му има надежда, че ще успее да отстрани Лацио в Лига Европа, въпреки огромния бюджет на италианския съперник. Босът на разградския тим сподели след срещата си с президента на „римските орли“ Клаудио Лотито, че напълно подкрепя своя колега в битката му с порочните практики във футбола. Ето думите на Домусчиев пред "Дарик".

"Това е една позната тръпка, винаги е била същата в едни такива големи мачове. Подобна беше тръпката и в Айндховен, и в Одеса, и в Базел. Така че е позната и напрежението е голямо. Тази вечер за първи път ще видя този стадион – това е митология. Тук играят и Рома, и Лацио. Този стадион често се пълни с 50-60 хиляди зрители и с много сериозна история. Домакините очакват голям брой хора в неделния мач, който ще бъде някаква форма на протест срещу ръководството на Лацио, затова за съжаление днес няма да има много зрители. Те считат, че това ще е предимство за нас, но аз не смятам така, защото нашите играчи предпочитат да играят пред голяма публика, независимо, че е на противника", сподели Кирил Домусчиев.

"С президента на Лацио си казахме доста неща, които са конфиденциални, но това, което ме впечатли е, че за пореден път излиза Даивд срещу Голиат. Лацио е със 125 милиона бюджет. Ако трябва да го сравняваме с нашия, трудно може да се сравнява, имат 35 равностойни играчи в първия и във втория отбор. Всъщност, добих представа, че сме направили нещо много значимо, достигайки до тук с един скромен бюджет, скромни възможности и история. Но това ни мотивира да се развиваме", сподели Кирил Домусчиев.

"Подкрепям Клаудио в битката, защото той се бори с недъзите във футбола, а те са в отношение на това феновете да командват, без реално да инвестират средства, а на всичкото отгоре и те да бъдат плащани, което той е спрял, а това води до проблеми. Докато в България виждате много грандове се съобразяват с феновете, без те да са фактор в издръжката на клуба, което е един сериозен недостатък в съвременния футбол. Не навсякъде го има, но това е един сериозен проблем", каза още босът на Лудогорец.

"След като и Левски като клуб ни помолиха да осигурим билети за реванша, ние няма да откажем. Ако те наистина купят 1500 билета и си ги платят, ние ще се договорим с Националния стадион, да се отвори още един сектор. Защото всеки един сектор, който се отваря, трябва да бъде платен допълнително, трябва да бъде осигурена съответната охрана, което също е разходи. Ние сме коректен клуб, отзивчив, все пак всеки има право да симпатизира на когото си иска, друг е въпросът дали е нормално един българин да подкрепя чужд клуб срещу българския отбор, но това е въпрос на морал", добави още шефът на Лудогорец.

"Ако днес излезем от този двубой с един добър резултат, който да ни дава един добър шанс на реванша, ще имаме доста голяма посещаемост, особено ако и времето в София в подходящо. Но много важно е какъв ще е резултатът."

"Смятам, че не сме готови на 100 процента за този мач, може би на 80-90 процента и основната причина е, че нямаме достатъчно турнирни мачове. Това е нещо, което не може да се сравнява с това, че Лацио играе на всеки три-четири дни."

"Блазни ни това да преодолеем Лацио и да продължим напред, но е много важна и битката за шампионската титла. Имаме вече доста сериозен коефициент и при плейофите в Шампионска лига, имаме по-големи шансове да срещнем по-слаби отбори и да се преборим да влезем в Шампионска лига", каза още Кирил Домусчиев.

"Да, имахме оферти за играчи, но няма да коментирам конкретни суми и играчи, за да не се развалят настроения, но имахме добри предложения и то от клубове от Германия, Англия и Франция. Предпочетохме да си запазим определени играчи, с цел пробив в нашето първенство и да се борим да влезем в Шампионска лига. Естествено, ако през лятото някои от тези клубове дойдат с подобрени оферти и имаме съответни заместници за играчите, може да помислим за продажба."

"Мисля, че през тази година битката за титлата ще е равностойна, защото Литекс и Ботев в момента са много стойностни, но в никакъв случай не трябва да се подценяват Левски и ЦСКА, които направиха селекции с опитни и доказани играчи", каза още Домусчиев.

"Ние търсим да разширим щаба, защото наблюдаваме, че в повечето сериозни клубове в Европа треньорският щаб е от 6-7 човека, които дори се занимават и конкретно с играчи, затова взехме двама нови кондиционни треньори", добави още Домусчиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ