Краси Балъков на 50: Чувствам се като на 20

5765
Краси Балъков на 50: Чувствам се като на 20

Днес една от емблема­тичните фигури на бъл­гарския футбол Краси­мир Балъков навършва 50 години. Магическият халф блесна с екипа на Етър Велико Търново,-след което направи име в чужбина в отборите на Спортинг Лисабон и Щутгарт. Попадна в иде­алния състав на светов­ното първенство в САЩ' 94, на което постигнах­ме и най-големия си връх -четвъртото място. В петък Вечер чрез победа­та над Португалия с 1:0 се върнахме към онези славни времена. Част от делегацията на БФС бе именно Бала, който изка­ра 5 години в Спортинг Лисабон. След прибиране­то на трикольорите на летище София в неделя, той се съгласи да отгово­ри на въпросите на "Тема Спорт".

Г-н Балъков, как видях­те националния отбор по време на престоя му в Португалия?

Стоичков: Приятелю, почивай в мир. Балъков: Сбогом приятелю!

Приятелю, Ти остави диря в световния футбол. Ти ще останеш в сърцата на много хора. Почивай в мир. Това написа на страницата си във Fac...

- От дълги години не бях с националния отбор и сега съм много щастлив, че присъствах на мача в Португалия. Духът и то­ва, което аз видях през тези дни с момчетата, ми направиха страхотно впечатление. Мога да ка­жа само позитивни неща. Всички, които си мислят, че този успех е дошъл не­логично или защото сме имали късмет и че порту­галците не са дали максимума от себе си, не е вяр­но. Момчетата играха с много голямо желание. Подготвяха се изключи­телно професионално и играха мъжки. Показаха характер и силен колек­тив и накрая имаше и по­ложителен резултат. Именно на тази база трябва да градят за в бъ­деще. За мен бе голям къс­мет, че бях там с отбора и го приемам за страхо­тен подарък за юбилея. Благодаря им. Все пак да биеш седмия в света, за­щото Португалия са на това място в последни­те класации, не е повъ­рхностно. Това носи са­мочувствие. И сега всич­ки заедно с вас, медиите, трябва да подкрепим те­зи футболисти, защото в нас трябва да има освен национализъм и малко по­вече позитивизъм. Защо­то се вижда, че макар и да нямаме топфутболисти, можем да постигаме силни резултати.

Във вторник (б.а. -днес) ставате на 50 го­дини, как се чувствате?

- Не съм се чувствал по-добре никога. Ко­гато правех 40, се чувствах зле, имах лошо усе­щане, беше ми някак некомфортно. Сега, ко­гато ще празну­вам 50 години, се чувствам като на 20, в кръга на шегата. Радвам се, че имам много приятели покрай мен, че съм здрав и като поглед­на назад, малко или много всичко се е случило така, както съм го искал. Щаст­лив и горд съм. Ако тряб­ва да има някакво ново начало с тази годишнина, то това ще е някакъв нов заряд, който да ми донесе късмет в треньорската професия. Защото футболист по­вече няма да стана. Няма да мога да ритам повече, но треньор ще си остана. Човек трябва да уважава най-вече себе си.

Цялото интервю с Краси Балъков четете в Sportlive.bg!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com