Лечков подозира, че Михаил Касабов е в комбина с Бербатов и екипа му

1289
Лечков подозира, че Михаил Касабов е в комбина с Бербатов и екипа му
Снимка: БФС

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Йордан Лечков изрази подозренията си, че изпълняващият длъжността председател на централата Михаил Касабов е в комбина с Димитър Бербатов и екипа му. Това разкри самият той пред колегите от „bTV“. Според него е възможно Касабов да бъде новия кандидат на „тази клика“ за президент на футболния съюз.

Лечков също така коментира и жалбите пуснати от него и колегите му срещу вписването на Михаил Касабов в Търговския регистър като президент на БФС. Според бившия полузащитник Изпълкома не е взел решение Касабов да бъде вписан за председател, а той е действал самосиндикално. Както е известно днес предстои ново заседание на Изпълнителния комитет на централата, на който трябва да бъде определена датата за извънредния изборен Конгрес.

„Изпълкомът не е решил Касабов да се вписва“

Михаил Касабов

„Президентът е пръв след равни. Изпълкомът взима решенията, той не е взимал решение г-н Касабов да се вписва. Към днешна дата съдът се произнесе и възложи на Търговския регистър конгресът да е на 15 март. Търговският регистър още не го е вписал. Съдът реши, че Конгресът е на 15 март и сега е на ход Търговския регистър. Ще има Конгрес“.

„Не сме гласували оставката на господин Михайлов, оставката е осведомителна. Гласувахме Михаил Касабов за изпълняващ функциите, а не да бъде вписан като президент. Изпълкомът решава. Тепърва предстои Конгрес, трябва да се решават неща – дали ще се приеме оставката, избор на нов Изпълком“.

„Новият кандидат на тази клика“

Димитър Бербатов

„Даже и да е лош редът, трябва да го спазваме, това и правим. Мога дa попитам Димитър Бербатов дали се среща с шефката на Търговския регистър. Представете си друга хипотеза - подозирам, че новият кандидат на тази клика е Михаил Касабов. Ние не сме страшни, няма да взимаме кой знае какви решения“.

„Уважаемият колега Мишо Касабов е действал самосиндикално. Ние се учим от нашите грешки, от 2019 година. Има си ред. Аз съм на мнение, че той не е нарушил закона, след като ТР го е вписал. Аз уважавам решенията на Търговския регистър. Наше право е да обжалваме. Имаме редовно избран президент 2021 година. Дали това нещо не е нарочно направено. Виждам, че и отсрещната страна се разедини“.

„Доколкото знам и доколкото го познавам - не. Има наследници, футболни хора. Като гледам как се разединяват, да взема да подкрепя Бербатов. Аз няма да се кандидатирам. Ще подкрепя всеки кандидат, който гарантира построяването на Националния стадион. Лечков няма да се кандидатира, Костадинов няма да се кандидатира, те почнаха да се карат“, заяви Йордан Лечков.

В интервю пред Actualno.com пък Георги Градев разкри, че Красен Кралев е бил спрян за президент на БФС, а Коловати се е отказал.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

"Не е случайно кой купува ЦСКА в деня, в който забраниха рекламата на хазарт"

Николай Костов остава в Левски

ЦСКА иска национал на Гамбия, подвизавал се в Първа лига?

Шотландци опитват да отмъкнат трансферна цел на ЦСКА и Левски

Николай Костов се срещна със Сираков и каза: Пас съм!

Бербатов вече води преговори с ЦСКА, негов човек е започнал работа при „армейците“?

Левски разкарва Николай Костов, стана ясен заместникът му

Какво предстои за ЦСКА след оттеглянето на Гриша и Данаил Ганчеви? (ВИДЕО)

Край: Гриша Ганчев се оттегли от ЦСКА

Бъдещето на Заги начело на Славия е под въпрос

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ