Левски прегази и унижи Литекс

19955
Снимки: БГНЕС

Отборът на „Левски” най-после изигра убедителен мач срещу някой от челото на класирането на А група и взе сладка победа срещу „Литекс” - 4:1. Така сините се изкачиха до трето място във временното класиране на първенството, с 31 точки и по-добра голова разлика от „Локомотив Пловдив”, докато „Литекс” остава втори с 37 точки преди останалите мачове от 18-ия кръг на А група.

„Левски” започна агресивно и след центриране отляво на Кевин Бру Ларсен Туре се отзова сам срещу Евгени Александров, който скочи в краката на синия нападател и го спря. Веднага след това обаче Александров нямаше шанс – центриране отдясно на Владимир Гаджев доведе до невероятно разбъркване, Александров спаси удар от упор на Гари Родригес, но топката отиде в Даниел Димов и той от метър-два опъна мрежата пред безучастните погледи на защитниците в оранжево – 1:0.

Поредно предизвикателство пред Левски утре

Утрешният двубой от А група между "Левски" и "Литекс" ще е поредното изпитание за "сините" и треньора им Антони Здравков. Двубоят е утр...

Ранното попадение изкара извън релси ловчанлии, които неразумно тръгнаха веднага напред и макар да поставиха под натиск сините, реално положение пред Пламен Илиев нямаше. Вместо това в 11-тата минута Орлин Старокин вкара втори гол след хубав удар от въздуха при центриране на Гаджев, а няколко минути след това Генков можеше да отбележи и трето попадение, но не стигна навреме пас по земя на Туре от фланга.

„Литекс” обаче далеч не беше без никакви шансове – лошото за гостите беше, че Фортуна им обръщаше гръб. В 16-тата минута Юрген Джазула от чиста позиция нацели горната греда, а осем минути по-късно Вилмар Джордан с глава също удари горната греда, след като отигра много сигурно между Станислав Ангелов и Даниел Димов. Реално до края на полувремето „Литекс” владееше инициативата, но без да може да вкара гол заради многото неуспешни опити за центрирания.

Втората част започна по същия начин за „Левски”, както и първата – с гол. Автор на попадението беше Кевин Бру, който с удар отдалеч и рикошет в тялото на Васил Божиков преодоля Александров – 3:0.

Все пак „Литекс” успя да върне едно попадение, след като веднага след гола на Бру Пламен Илиев спаси удар от чиста позиция на Джордан. В 58-та минута колумбиецът намали за 3:1, изкочил сам срещу Илиев, който се контузи в ситуацията, но всякакви крехки надежди на „Литекс” бяха унищожени в 73-тата минута, когато Старокин вкара втория си гол в мача след корнер. Защитникът отклони полувисокото центриране в далечния за Александров десен ъгъл, но и вратарят се намеси много нескопосано главно заради лошо пласиране.

Сержиньо Грийн се връща в Левски

Сержиньо Грийн отново е в плановете на "Левски". Холандският полузащитник бе в ложата на стадиона в Стара Загора онзи ден, а идеята му...

До края на мача „Левски” опита да увеличи головата си сметка, но в крайна сметка до ново попадение не се стигна, макар че Димитър Макриев стреля опасно след центриране на Нуно Пинто, но ударът срещна лявата греда.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ