Локо (Пловдив) изненадващо загуби от Септември, спорни отсъждания белязаха мача

2353
Локо (Пловдив) изненадващо загуби от Септември, спорни отсъждания белязаха мача
Снимка: Оф. сайт на Локо (Пд)

Отборът на Септември продължава да впечатлява с изявите си през пролетта. Столичани постигнаха втори последователен успех в шампионата, след като този спечелиха гостуването си на Локомотив (Пд) на стадион ,,Лаута“ с 2:0.

Двубоят започна с добър шанс пред септемврийци се откри в 10-ата минута, когато капитанът на гостите Боби Галчев имаше възможност да изпълни своя специалитет - пряк свободен удар. Отправената от него топка обаче срещна изградената стена и по този начин не притесни сериозно вратата на пловдивчани.

Постепенно отборът на Локомотив успя да се задържи по-продължително в наказателното поле на столичани. "Черно-белите" опитаха да извлекат ефект от всичко това чрез два удара на Аралица и Посинкович, които за тяхна жалост попаднаха в телата на съперникови бранители.

Спорна ситуация беляза срещата в 24-ата минута. Буна и Карагарен комбинираха по фланга, след което атаката продължи с центриране към непокрития капитан на Локо - Димитър Илиев. Насочването му с глава изглеждаше, че ще бъде превърнато в попадение, ала с геройска намеса блесна Янко Георгиев, извадил коженото кълбо с една ръка. Футболистите на Локомотив и публиката на "Лаута" обаче искаха дискусионното положение да бъде отсъдено като гол, защото според тях топката беше преминала с целия си обем голлинията.

И точно когато всички очакваха, че "смърфовете" са близо до попадението, Септември поведе след отсъдена дузпа. Главният съдия Никола Попов посочи бялата точка, след игра с ръка на защитника Стивън Езе. С отговорната задача се нагърби младият Асен Чандъров, който технично в средата на вратата реализира за 0:1.

Малко преди почивката Стивън Езе можеше да поправи грешката си при дузпата с гол във вратата на Георгиев. Изстрелът му с глава обаче не затрудни по никакъв начин стража на гостите.

През второто полувреме таджикът Умарбаев можеше да запише голова асистенция за Локомотив. Халфът центрира остро от пряк свободен удар, но никой измежду Аралица, Езе и Посинкович не успя да засече острия му пас.

Определено този период от срещата беше доста тежък за софиянци, които трябваше да благодарят на своя вратар за едно фамозно спасяване в 60-ата минута. Тогава Георгиев бе на точното място, отбивайки директно засечена от Димитър Илиев топка след центриране от корнер.

Главният съдия Никола Попов си навлече гнева на "черно-белите" фенове, след като в 61-ата минута подмина падане на Чико Цветанов в наказателното поле. Липсата на дузпа "взриви" резервната скамейка на Локо, като реферът трябваше да чуе доста цветущи изрази по свой адрес.

И след като Локомотив не се възползва от възможностите си да изравни, Септември умело дочака своя момент и сложи край на интригата с втори гол. В герой за столичани се превърна техният капитан Борис Галчев, матирал Луков с перфектен изстрел от границата на наказателното поле.

По този начин "виненочервените" си върнаха 12-ото място в Първа лига. В следващия кръг на Септември предстои домакинство на Витоша (Бистрица), Локо (Пд) пък има трудно гостуване на намиращия се в подем тим на Етър.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

Повериха дербито ЦСКА - Левски на най-добрия български рефер

Левски обвърза основен халф с дългосрочен договор

Демонтажът на „Армията“: Сектор „А“ бавно изчезва, багери вече копаят „В“ (ВИДЕО)

Скандал в Първа лига: Два от отборите влязоха в открит конфликт

Левски почти разпродаде юбилейните фланелки (ВИДЕО)

Звезда на Лудогорец се контузи, аут е за първия мач с Хебър за Купата

От осанна до разпни го: Ядосал агитката на ЦСКА си тръгва от "Армията"

Шеф в ЦСКА разкри, че на дербито с Левски може и да няма хореографии

Край на бойкота на "София Запад" извън стадиона, ще протестира от Сектор Б

Скорошен наставник на ЦСКА опипва почвата около треньорския пост в Левски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ