Мъри тотално комплексира Ботев! 2:0 за ЦСКА на "Армията"

14859
Мъри тотално комплексира Ботев! 2:0 за ЦСКА на "Армията"
Снимка: БГНЕС

Със Станимир Стоилов Ботев ще си остане завинаги за местна консумация. Не дори национална, а регионална. "Канарчетата" минаха табелата Пловдив и напълниха гащите. ЦСКА ги победи с 2:0 на "Българска армия", където "жълто-черните" се сетиха да играят в рамките на 60 секунди.

През първото полувреме головите положения отсъстваха. Стойчо Младенов бе заложил на Омар Косоко в атака, подкрепян от Мартин Петров, Гъргоров и Иван Стоянов. "Червените" разчитаха на традиционния си борбен стил и играта се развиваше предимно в центъра на терена. На тъчлинията Стойчо Младенов изнервяше обстановката с непрекъснати и ненужни апострофирания към главния съдия Никола Попов. Изобщо на "Армията" всичко си е едно и също. Въздухът все пак раздвижи Омар Косоко, който с няколко индивидуални изяви показа, че е най-острият играч на "червените".

Станимир Стоилов пък бе пуснал в игра всичките си звезди, но това не си пролича по никакъв начин. И добре, че феновете на Ботев за пореден път бяха на ниво, за да отсрамят "жълто-черната" жалка команда.

Първото полувреме приключи при резултат 0:0. Тенденция на мачовете на ЦСКА, която наброява вече 9 срещи.

В 50-ата минута ЦСКА вкара първия гол в мача. Най-добрият играч на терена Омар Косоко пусна вляво към Мартин Петров, крилото центрира по страхотен начин и връхлитащия Косоко с глава разстреля Адам Стаховяк.

До края на мача отново преобладаваха битката и нервите. Ботев не знаеше какво да прави с топката, а ЦСКА действаше стабилно отзад в очакване на последния съдийски сигнал. По интересно бе на трибуните, където двете агитки направиха ефектно пирошоу.

Все пак в 89-ата минута Ботев показа, че е на терена. След разбъркване в наказателното поле на ЦСКА, Юнес Хамза с мощен удар прати топката в напречната греда. Последва ново центриране, което Доре не намери по най-добрия начин с глава, а чернокожият играч беше сам пред зейналата врата, но топката му дойде високо и той само я повдигна още повече с глава.

В добавеното време ЦСКА реши всичко. Стаховяк изрита лошо една топка, тя стигна в Иван Маркович, той пусна към съименника си Стоянов, и Вуйчовото разстреля поляка за 2:0.

Със спечелените три точки, ЦСКА се бетонира в тройката, която изглежда до голяма степен предрешена. Първият Лудогорец е с 69 т., следват ЦСКА и Литекс с по 61. Четвъртият Ботев е с 54. "Канарчетата" ще разчитат на класиране в евротурнирите от турнира за Купата. През следващата седмица те срещат Локомотив (София) в първи полуфинал от надпреварата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ