Нефтохимик напуска А група

117459
Нефтохимик напуска А група
Снимка: БГНЕС

"Нефтохимик" обявява фалит. Това съобщи лично изпълнителният директор на "шейховете" Костадин Джамбазов, който подробно описа какво е състоянието на бургаския клуб.

Ако до края на деня не се намери спонсор, който да стабилизира финансово клуба, още във вторник от ръководството на бургазлии ще изпратят писмо до БФС, с което официално ще уведомят централата за фалита, съобщава "Burgasnews.com".

"Търсим вариант отборът да завърши сезона, но ситуацията е много трудна. Тази агония продължи прекалено дълго. Нямаме финансов ресурс да доиграем мачовете в първенството. Аз самият вече изгубих надежда, но съм длъжен да опитам всичко", заяви Костадин Джамбазов. Въпреки положените усилия до днес сутринта интерес към Нефтохимик от страна на бизнеса няма.

Финансовият колапс, в който изпадна клубът, се задълбочава и от задължението от 48 000 лева, с което "шейховете" "висят" към "Черноморец". Парите са от ползването под наем на стадион "Лазур". Дължимата сума изпълнителният директор на ПСФК "Черноморец" адвокат Пламен Киряков си е поискал чрез нотариална покана.

"Никой не иска да ни влезе в положение. Ако не платим наема за стадион "Лазур", който е 48 000 лева, няма да ни пуснат да играем следващия домакински мач срещу Пирин /Г.Д./. Връчиха ни нотариална покана да изплатим дължимата сума до сряда /16 октомври- б.р./. Ако не- договорът ще бъде прекратен", допълни Джамбазов. Бившият футболист допълни, че от събота /след турнирната среща-реванш с Ботев/ отборът вече е разпуснат, пише БГНЕС.

"Дължим заплати на футболисти и служители. Не са платени квартири, осигуровки. Няма обстановка за работа. Как да мотивираме момчетата и да искаме да играят, когато не им даваме сигурност и спокойствие? Как да тренират пълноценно, когато примерно са спрели тока в квартирата му или няма какво да яде? Ние се превърнахме в аматьорски отбор, играещ в професионалния футбол. Нямаме автобус, нямаме терен, а искаме да търсим качество в играта", каза още Джамбазов.

Заради финансовите проблеми от Нефтохимик пожелаха да играят мача срещу "Ботев" в Пловдив. За пътуването до Града под тепетата бургазлии едва намерили пари за гориво. Според правилника на БФС, ако даден отбор се откаже от участие преди края на първия полусезон, всичките му резултати до момента се анулират. До края на първенството всички съперници на отбора ще получават служебни победи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ