Обвиниха национален вратар в черно тото

731
Обвиниха национален вратар в черно тото

Тежко съмнение за черно тото тегне върху вратаря на Черно море и наци­оналния отбор Георги Китанов. „Меридиан Мач" пише, че стражът е бил атакуван от съотборниците си в младежкия тим заради подозрения за симулативна игра. Това се е случило след 3:3 с Русия в европейска квалификация.

Въпросният мач се игра в Стара Загора през октомври миналата година, а след неговия край се разиграл здрав екшън в съблекалнята, а и извън нея. Минути след срещата футболистите са обвинили Георги Китанов за първите два гола на „сборная". Съотборниците на вратаря не са оспорили качествата, а лоялността му. Според тях той играл симулативно в срещата. Част от играчите дори са заплашвали с побой стража на Черно море, но до физически контакт не се е стигнало. Намесили се хора от щаба на младежкия национален отбор, които са блокирали първоначалната агресия в съблекалнята.

Инцидентът стигнал до БФС и оттам моментално назначили разследване. Селекционерът на младежите Михаил Мадански е разпитал Георги Китанов и част от съотборниците му, които са го обвинили в симулативна игра. Оказало се, че основните съмнения на футболистите идват от тайнствен човек, който е гледал мача зад вратата на 19-годишния страж на Черно море. Според голяма част от представителите на младежкия национален отбор именно съмнителният субект е диктувал действията на Китанов и му е казвал кога да пуска голове. Поне петима от игралите в мача са чули разговори между вратаря и човека зад мрежата. Така и не е станало ясно кой всъщност е той.

Георги Китанов се е държал желязно на разпита и категорично е отричал да е участвал в някаква схема на черно тото. Той обяснил, че просто е нямал ден и заради това е допуснал грешки при първите два гола. Отрекъл е и каквато и да е комуникация със споменатия от съотборниците му човек зад вратата. Селекционерът на младежите Михаил Мадански повярвал на Георги Китанов и вратарят беше титуляр в следващите два мача на отбора - загуби от Словения (1:2) и Дания (2:3).

Към днешна дата младежите са без треньор, а до края на квалификационния цикъл има още две срещи - гостувания на Естония и Дания. Все още не е сигурно дали съмненията за черно тото ще извадят Георги Китанов от втория отбор на България.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

Търсен ли е Димитър Димитров от Левски? Херо отговори

Заради "подстрекаване към насилие": Съдийската комисия осъди остро Вили Вуцов

Ботев Пловдив се раздели с директор

Георги Иванов: Тук сме, за да помагаме, а не да налагаме рестрикции и глоби

Шеф в ЦСКА: Няма как да се ограничи броят на чужденците у нас, а и не е правилно

Клубовете предложиха: Първа лига остава с 16 отбора, но се променя форматът на плейофите

Треньорът на Славия отказва да подаде оставка, ръководството ще реши съдбата му

Граждански съвет настоява за преработка на проекта на „Колежа“

Левски подписал договор с български национал, представя го веднага след края на сезона

Двама основни футболисти на ЦСКА аут за визитата на Лудогорец

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ