Пепе Мурсия: Идвам в Левски с амбицията да го върна там, където му е мястото

11975
Пепе Мурсия: Идвам в Левски с амбицията да го върна там, където му е мястото

Новият старши треньор на Левски Пепе Мурсия даде интервю за Гонг по телефона от Испания. Специалистът трябва да подпише своя договор със „сините“ в понеделник и да стартира своята работа с отбора от стадион „Георги Аспарухов“. Ето какво сподели бившият треньор на Атлетико Мадрид за новото предизвикателство:

-Г-н Мурсия, защо приехте предложението на Левски?

Мъри: Аз съм единственият, на когото Батков не е платил дълговете си

Tреньорът Станимир Стоилов разкри, че е имал уговорка със спортния директор на Левски Георги Иванов - Гонзо да застане начело на "синит...

-Защото мисля, че е престижно да водиш такъв отбор като Левски. Идвам в Левски с амбицията да успеем и да постигнем много победи.

-Знаете ли в какъв отбор идвате?

-Да, познавам състава на Левски. Ще се запозная по-добре и детайлно с играчите, когато дойда в София. Много по-ясно ще ми е всичко, когато ги видя по време на тренировките, но много добре знам историята на Левски, защото съм на 50 години. Познавам онзи Левски, който играеше през 70-те и 80-ти години с испански клубове и винаги беше част от европейските турнири /КЕШ, КНК и Купата на УЕФА/. Знам за традициите на Левски, запознат съм и с това колко е важен отборът за хората в София и българския футбол. Наясно съм, че Левски винаги се стреми и трябва да играе атрактивно. Получих много информация от един испански футболист, който игра в Левски миналата година. Става дума за Алекс Перес. Той ми даде достатъчно информация за това, какво представлява Левски. Как отборът играе и какви са настроенията сред феновете на отбора.

-Запознат ли сте с потенциали и качествата на отделните футболисти в Левски?

-Знам, че в отбора има добри футболисти. Знам, че има играчи, които ще си тръгнат, а други ще бъдат привлечени. Когато дойда ще искам да получа много сериозна и подробна информация за всички футболисти, които ще останат в Левски.

Мурсия си повярва, идвал да "събори" Лудогорец

Новият наставник на Левски Пепе Мурсия обяви каква ще бъде целта му начело на "сините". Испанецът ще пристигне в София през уикенда, но...

-Какво искате да постигнете с Левски, какви са ви плановете?

-Левски трябва да се върне на мястото, което винаги е било характерно за историята на отбора и потенциала, който притежава. Това е най-важният клуб в България. Надявам се, че с моя опит и работа, Левски ще успее да си възвърне позициите.

-Коя е системата на игра, която предпочитате?

-Вижте, смятам че системата на игра се променя и моделира от играчите, с които разполагаш. Аз имам някаква идея по този въпрос, която искам да реализирам. Разбира се, че ще съобразя с това, което имам като налични футболисти. Искам да бъдем един стабилен, силен и обединен отбор. Най-вече искам да бъдем печеливш тим.

-Кога пристигате в София?

Гонзо подгони и българите в Левски

Сагата около новите договори на двама от основните футболисти на Левски през отминалия сезон – Орлин Старокин и Даниел Димов, при...

-Все още не са уточнени моите билети, защото имам да свърша няколко лични задачи. Би трябвало утре да пристигна в София, но зависи как ще се организирам. Може да пътувам и в неделя, но в краен случай в понеделник трябва да бъда в София. Все още нямам точна яснота.

-Благодаря ви много за отделеното време и внимание...

-Благодаря ви и аз. Надявам се да се запознаем, когато дойда в София и Левски да триумфира този сезон.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ