Пловдивското дерби фокусира вниманието на Футболна България

20642
Пловдивското дерби фокусира вниманието на Футболна България
Снимка: Botevplovdiv.bg

Може би най-горещото дерби на българския футбол в момента отново е на дневен ред – „Локомотив Пловдив” срещу „Ботев Пловдив”. Срещата ще се играе от 14:00 часа на „Лаута” и ще даде отговор кой от двата пловдивски отбора ще дръпне напред пред другия в битката за тройката.

Състави и тактика

Публиката на Ботев Пд донесе глоба от 4000 лева за клуба

Отборът на "Ботев Пловдив" има една от най-верните агитки в България, но след вчерашния двубой срещу ЦСКА те донесоха на "канарчетата" ...

И двата отбора ще могат да разчитат на всичко най-добро, с което разполагат. Добрите новини са факт особено за „Ботев” – в игра за канарчетата са звездите Иван Цветков и Тодор Неделев, а за домакините най-голямата опасност в атака е опитният Мартин Камбуров, покрепян от неостаряващия Здравко Лазаров. Именно от тези футболисти феновете на двата отбора очакват голове.

Към момента „Ботев Пловдив” има малко по-голямо предимство като потенциал – Мъри Стоилов разполага с четирима много опасни играчи в атака в лицето на Неделев, Цветков, Ромарио Кортзорг и Мариян Огнянов. Така че тактическите варианти пред Стоилов също са повече – той предпочита игра с по-изтеглен напред нападател и бързи футболисти по фланговете, които да влизат към центъра и да комбинират с човека на върха на атаката, за да разкъсват центъра на противниковата защита. „Локомотив” пък залага на изпитаното – с Камбуров напред и Лазаров до него, който да го захранва с достатъчно пасове. Много важен за отбора е Дани Кики, който може да отменя Лазаров в организаторската част на играта, а и играе по-енергично в защита.

Статистика

Ако погледнем цифрите, ще видим, че и двата пловдивски отбора много залагат на представянето у дома. Досега „Локомотив” няма равенство като домакин и само в началото на сезона завърши наравно – в дербито с ЦСКА в София. „Ботев” пък има само две победи като гост във вече 10 мача, което е твърде малко за претенциите на канарчетата.

Ботев Пловдив пребори ЦСКА

Отборът на "Ботев Пловдив" се наложи над ЦСКА с резултат 2:1 в последния мач от 20-ия кръг на "А" група. Иван Цветков изведе домаки...

Откакто „Ботев” се върна в А група, „Локомотив” няма победа срещу тях – две равенства и загуба. Иначе в дербито в исторически план преднината е за железничарите – 35 победи при 32 успеха за „Ботев” и 26 равенства.

Прогноза: Х

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com