Президентът на Ботев: С Любо Пенев имаме еднакви виждания за футбола

10150
Президентът на Ботев: С Любо Пенев имаме еднакви виждания за футбола

Президентът на Ботев Иван Джиджев стана първият от клуба, който проговори за назначението на Любослав Пенев за треньор на "канарчетата". Джиджев съобщи, че има договорка с националния селекционер за следващата една година. Ето цялото изявление на Джиджев пред Дарик.

„Не съм в България. Имаме разбиране с Любослав Пенев. Очаквахме решението на футболния съюз, и категорично отказваме да влизаме в подробности, преди да го имаме. Предстои да преговаряме конкретните детайли, тази вечер започваме разговори, но имаме генерално разговори за следващата една година. Не е стоял въпрос да избира, идеята бе ако БФС е съгласен, той да поеме и Ботев Пловдив, но да продължи и работата си с националния отбор,“ започна Джиджев.

„Необходимостта от подобно решение възникна преди два-три дни, трябваше да действаме много бързо. За нас тази възможност бе най-добрата в случая. Поканването на чужди треньори и щабове, в периода, в който се намира Ботев, по-малко от месец преди първия мач, не можеше да се доведе чужд треньор, който не познава отбора и първенството. С Пенев имаме доста сходни разбирания за футбола, за развитието на младите футболисти, и може би това бе една от причините да се опитаме да стартираме това. Не сме коментирали още, но мисля, че няма проблем, дори и той да се включи ден-два по-късно. Имаме и разработени резервни варианти, лагерът ще си започне по план.“

„Надявам се, че заедно ще успеем. Задачите са да създадем, или да доразвием Ботев като стабилен европейски клуб, клуб с физиономия, симпатичен на феновете и да ги дарява с радост, мисля, че това е най-важното“

„Смисълът на един клуб е той да се развива на база на собствени футболисти, на своята школа. А дали феновете ще се успокоят, това бъдещето ще покаже. Аз мисля, че те нямат причина да са недоволни, и резултатите, които отборът постига, са най-силният инструмент за това спокойствие,“ завърши Иван Джиджев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ