Продължения, дузпи и драма на стадион Васил Левски

49288
Продължения, дузпи и драма на стадион Васил Левски
Снимка: БГНЕС

Същинска драма след продължения и дузпи сътвориха „Левски“ и ЦСКА на национален стадион „Васил Левски“. В крайна смета напред за Купата на България продължи "Левски" след 7:6 при дузпите.

Вечното дерби бе последният двубой за тази календарна година, като главният съдия, който свири двубоя бе изтеглен два часа преди мача, а името му бе Цветан Кръстев. В тунела, преди сблъсъка той каза на футболистите на двата тима: „Бъдете мъже, пазете се, успех и на двата тима“. Двубоят бе реванш от турнира за Купата на България, като първата среща завърши при нулево реми. Мартин Петров започна като титуляр срещата. Надеждите на всички бяха за един резултатен и добър мач. Победителят ще играе в следващата фаза на турнира срещу „Ботев Пловдив“.

Затруднено паркиране около стадион Васил Левски

Днес ще се изиграе реваншът за Купата на България между "Левски" и ЦСКА. Двубоят е решаващ и за двата тима, предвид нулевото реми от пъ...

Още във втората минута нарушение на Туре срещу Попов разпали духовете на терена, което показа, че напрежението и в двата тима бе голямо. Началните минути бяха много динамични, а играта бе доста твърда. В 12-та минута ЦСКА имаше перфектна възможност, но Пламен Илиев изби топката, отиваща под гредата. Секунди по-късно Венци Василев засече с глава от изпълнение на ъглов и изпрати страхотен снаряд към вратата на „Левски“, но топката облиза горната греда. Пресата на ЦСКА продължи, като няколко минути по-късно имаше съмнения за дузпа в полза на „армейците“, но съдията бе доста близо и не отсъди такава.

В 24-та минута центриране на Петров бе засечено в наказателното поле, но Илиев отново спаси. Видно бе, че защитата на „Левски“ се паникьосва при центриранията в наказателното им поле, а Мартин Петров доста добре се справяше с тази задача. Ларсен Туре продължи с твърдите си интервенции и си просеше жълтия картон. В 30-та минута грешно изчистване на М‘Боли можеше да коства първи гол за „Левски“ в срещата. В 32-ра минута и гредата спаси вратата на „Левски“. В последващия корнер късметът на „сините“ продължи и топката така и не искаше да влезе в мрежата на Илиев. Трябваше да се отбележат и отличните изяви на стража на „Левски“, който определено имаше заслуга за сухата си врата. В същото време атаките на „Левски“ бяха изключително непродуктивни. В заключителните минути на първата част ЦСКА отново наложи преса, но в крайна сметка, след 135 минути от Вечното дерби в турнира за Купата на България, нулевото равенство се запази.

През втората част темпото на двубоя не спадна. Около 50-та минута агитките на двата отбора създадоха страхотна атмосфера по трибуните, а двубоят можеше да бъде спрян за кратко заради хвърлени бомбички и факли на терена.

В 53-та минута разбъркване в наказателното поле на „Левски“ едва не доведе до гол за „армейците“ след перфектно центриране на Петров, а след секунда имаше игра с ръка от страна на „сините“, но дузпа не бе отсъдена. В 60-та минута Мартин Петров бе заменен от Омар Косоко. Бившият ни национал искаше да играе още и изрази недоволството си доста цветущи реплики. В 66-та минута Марсиньо се оказа сам срещу Илиев, но отиграването на ситуацията от страна на играча на ЦСКА бе повече от безумно. В 72–рата минута Гъргоров отправи много коварен удар, но Илиев отново изби. В 84-та минута Вутов изпрати топовен изстрел към вратата на ЦСКА, но стражът на „армейците“ спаси. Така редовното време не излъчи победител във втори пореден двубой и се стигна до продължения. За последно двата отбора са изпълнявали дузпи в турнира за Купата на България през 2006 г.

В началото на продълженията Гаджев напусна терена, а на негово място влезе Перез. Първото продължение не предложи никаква промяна в резултата и така футболистите се насочиха към вторите 15 минути. През тези минути футболистите и на двата тима бяха доста уморени, но все още търсеха победата. В заключителните минути на продълженията отново се стигна до ексцесии между играчите. Въпреки всичко се стигна до дузпи.

Затруднено паркиране около стадион Васил Левски

Днес ще се изиграе реваншът за Купата на България между "Левски" и ЦСКА. Двубоят е решаващ и за двата тима, предвид нулевото реми от пъ...

Първи разпечата вратата на противника Гари Родригес при първата дузпа на "Левски", след като Гъргоров пропусна първия наказателен удар на ЦСКА. Туре също изпусна дузпа за "Левски" и така резултатът се изравни - 2:2. След него Попов не сгреши и 3:2 за ЦСКА. След него и Ангелов бе точен и 3:3. След това Чочев направи 4:3 за ЦСКА, а 5-тата дузпа за "Левски" бе реализирана от Вутов за 4:4.

Така драмата вече беше абсолютна.

Венци Василев застана зад топката за 6-тата дузпа на ЦСКА и отбеляза. След това Димов изравни за 5:5. После Илиев застана зад топката и Пламен Илиев обаче спаси. Така дойде ред на Кевин Бру зад коженото кълбо за решителната дузпа за "Левски", която също бе спасена от М'Боли.

Вече и боговете си скубеха косите над стадион "Васил Левски".

Следващата дузпа за ЦСКА бе реализирана от Меди и 6:5 за ЦСКА. За "Левски" Перез застана зад топката и 6:6.

Паднаха глобите за играчите на Левски преди Вечното дерби

Футболистите на "Левски" няма да загубят по 30% от заплатите си. Глобите им бяха наложени след загубата от ЦСКА с 0:3 в дербито от А г...

Последва нов пропуск за ЦСКА - този път на Сидибе. Така се стигна отново до решителна дузпа за "Левски", която Мюлдер този път реализира и "сините" отидоха на четвъртфинал в турнира след 7:6 при дузпите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ