Реакцията на Левски след атаката

16060
Реакцията на Левски след атаката
Снимка: БГНЕС

От щаба на "Левски" публикуваха изявление след вандалските прояви от страна на "фенове" на ЦСКА вчера. Инцидентът се случи пред стадион "Българска армия", където се игра двубой между юношеските отбори, старша възраст, на двата тима.

Автобусът на "Левски" понесе щети от агитка на вечния съперник ЦСКА преди дербито между двата тима вчера. Превозното средство е било атакувано от вандали, които са го обстрелвали с различни предмети. Единствената видима щета остана задният капак, който е бил залят с червена боя.

Според ФИФА Левски е трябвало да бие служебно ЦСКА

Ако ФИФА трябваше да вземе отношение по казуса с Ивайло Чочев, то на "Левски" трябваше да му се препише служебна победа с 3:0 срещу ЦСК...

Ето и позицията на "Левски" по случая:

"ПФК Левски" остро осъжда действията на "червени" фенове вчера по време на срещата от първенството на Елитната юношеска група до 19 г. - ЦСКА - Левски. Смятаме, че е недопустимо подобни неща да се случват по време на мач на подрастващите, където трябва да се възпитава любов към спорта и в частност - към най-популярната игра.

Нецивилизовано е хора с бухалки да ритат, блъскат и заливат с боя клубния автобус на противника. Безспорно е, че организацията на стадион "Българска армия" е на доста ниско ниво и ние апелираме за засилена охрана по време на юношеските срещи.

Само преди няколко дни старши треньорът на ЦСКА, Стойчо Младенов, ни обвини в действия, които сеят омраза. В контекста на събитията от вчера, неговите твърдения са, меко казано, несериозни и абсурдни. Сигурни сме, че компетентните органи в БФС ще вземат адекватно решение по този случай", предава БГНЕС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com