Ще може ли Берое да се пребори за място в топ 3 на Първа лига?

387
Ще може ли Берое да се пребори за място в топ 3 на Първа лига?
Снимка: БГНЕС

Сезон 2017/2018 на Първа Лига навлиза във финалната си фаза и до края на кампанията остават само няколко двубоя. а ситуацията в първата тройка, и по-конкретно битката за третата позиция в класиране изглежда ожесточена. При оставащи само няколко срещи до края на първенството, тима на Левски София е трети с актив от 57 точки, но само на две по-малко (55 т.) е амбициозния отбор на Берое, което означава, че зелените от Стара Загора са в битката за бронза и място в квалификациите за Лига Европа.

Това е и единствената останала интрига в челото, имайки предвид, че Лудогорец вече официално успя да постигне заветната си цел, а именно да стане шампион на България за невероятния седми пореден път, след като Ботев Пловдив поднесе трофея на тепсия за разградчани, побеждавайки ЦСКА с 2:1. Отбора на ЦСКА София пък така и не успя да сътвори сензацията, тъй като записа поредица от слаби мачове, спечелвайки само един от последните си пет срещи.

Но така или иначе армейците си осигуриха комфортна преднина пред третия Левски и по този начин се бетонираха на второто място, даващо право на участие в предварителните двубои за влизане в групите на Лига Европа. Последното, трето място, което дава право за изява на международна сцена обаче е с една голяма въпросителна, дали Берое има силите да измести сините от топ три?

Реално погледнато, евентуално класиране в Лига Европа би било страхотно постижение на старозагорци, както за престижа на отбора така и от финансова гледна точка. Ако например погледнем конректните футболни залози от bet365 за краен победител в турнира, ще видим, че отбора на Атлетико Мадрид се радва на най-нисък коефициент – 1.83. При евентуално класиране на Берое в топ 3 и последващо влизано в групите на Лига Европа, ще можем да залагаме и за зелените от Стара Загора във втория по-сила турнир в европейския клубен футбол.

Преди това да се случи обаче, предстоят няколко мача до края, които отбора на Берое трябва да изиграе на пълни обороти за да има шанс да измести Левски. До края на кампанията Беройци имат два мача с настоящите шампиони Лудогорец, както и гостуване на ЦСКА в София в последния десети кръг. Интересно е да се отбележи, че повече преки сблъсъци между Левски и Берое до края на сезона няма да има, което означава, че тима от Стара Загора ще разчита и на грешни стъпки на противника.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

Ботев Пловдив с молба до БФС преди реванша за Купата с ЦСКА

Кандидатите за нови собственици на Пирин обещаха 6-7 млн. бюджет

Стамен Белчев прекроява защитата на ЦСКА за дербито с Левски

Густаво Бусато: Дербито с Левски е различен мач

Скорошен шампион на Франция пожела най-скъпия футболист на Левски

ЦСКА разкарва герой от новата история на "червените"

Георги Иванов се срещна с президента на УЕФА Александър Чеферин

Десподов спаси ПАОК от резил, но титлата е "мисия невъзможна"

Дерменджиев: Да не си кривим душата, искаме дубъл (ВИДЕО)

Лудогорец разби Хебър и гледа смело към финала за Купата на България (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com