Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След отпадането от Първа лига: Валят оставки в емблематичен български клуб

27 май 2024, 23:25 часа • 3705 прочитания

Управителят на ОФК Пирин Петър Занев и клубният секретар Велислав Елезов подадоха оставки след отпадането на "орлетата" от Първа лига. Бившият защитник поема отговорност за неизпълненото обещание за оставане в елита, цитиран от официалната фейсбук страница на клуба. Ръководителят на благоевградчани все пак отчита финансовото стабилизиране на Пирин.

Занев не изпълнил едно от двете си обещания и подава оставка

"Когато се съгласих да поема управлението на клуба, поех отговорност за изпълнението на две задачи – финансово стабилизиране и запазване на мястото му в Ефбет лига. С втората задача не успяхме да се справим. Нормално е при това положение да поема отговорността за това като подам оставка“, каза Петър Занев.

ОЩЕ: Треньорска рокада в Първа лига: Любослав Пенев има нов отбор

ВАР-ът на Actualno

Тежкото положение, в което Занев е заварил Пирин

По отношение на финансите той посочва, че въпреки отпуснатата през миналата година общинска субсидия от 850 000 лева, е заварил клуба в тежко финансово състояние, със задължения за заплати, данъци и към доставчици за близо един милион лева. Сметката на благоевградчани е била запорирана, като в нея не е имало средства. Допълва се, че задълженията са намалени до 430 хиляди лева.

Намалена субсидия и налагане на юноши

"Субсидията от общината бе намалена до 450 000 лева за 2024 година, с което облекчихме тежестта върху данъкоплатците. Към момента всички стари и текущи задължения за заплати са изплатени изцяло и клубът не дължи никакви пари на футболисти, треньори и служители. Макар че не успяхме да останем в елита, спортно-технически направихме важни крачки към завръщане към мисията на клуба – представяне на футболния талант на Пиринска Македония. Сключихме първи професионални договори с двама футболисти от школата на клуба“, разкри Петър Занев, който към края на обръщението акцентира върху налагането на млади състезатели в състава. 

Пирин привлече двама млади бизнесмени

"Но трябва да отбележим и един огромен успех – успяхме да консолидираме усилията на двама успешни и млади бизнесмени – Милен Стефанов и Георги Спасов, които ще бъдат основата на едно по-добро бъдеще за клуба", казва още Занев. Клубният секретар Велислав Елезов казва, цитиран на официалната страница на клуба, че преди пет месеца ясно са заявили, че поемат обоснован риск. "Оставката е морален акт", смята той.

ОЩЕ: Георги Иванов: Много интересно първенство, в България се играе феърплей (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес