Валери Божинов напуска Левски

14439
Валери Божинов напуска Левски
Снимка: Официален сайт на Левски

Нападателят на Левски Валери Божинов напуска тима, пише Sportal.bg. Стрелецът на "сините" е бил освободен от клуба. Причината е, че новият треньор на тима Петър Хубчев не го иска в състава си.

Нападателят на Левски Валери Божинов напуска клуба, научи Sportal.bg. Това стана ясно, след като новият треньор на тима Петър Хубчев не го иска в състава си. Специалистът обявил своето желание лично на футболиста в присъствието на изпълнителния директор Павел Колев. Срещата между тримата се състоя този следобед в офисите на "Тодорини кукли". 
Така 33-годишният голмайстор, който с попадението си срещу Етър класира тима в Лига Европа, няма да може да играе в евротурнирите със синята фланелка. Божигол напусна "Герена" за втори път в своята кариера, след като беше част от тима през първите осем месеца на 2014 година. 
Бившият играч на Лече, Фиорентина, Ювентус, Манчестър Сити, Парма, Спортинг (Лисабон) и Партизан се завърна при "сините" в началото на тази година. Тогава пристигна от Ботев (Враца), с който беше реализирал седем попадения от 11 мача, две от тях във вратата на 26-кратните шампиони при историческия успех с 3:1 на врачани на "Герена".Нападателят на Левски Валери Божинов напуска клуба, твърди Sportal.bg. Стрелецът на "сините" е бил освободен от клуба. Причината е, че новият треньор на тима Петър Хубчев не го иска в състава си.

Хубчев обявил своето желание лично на футболиста в присъствието на изпълнителния директор Павел Колев. Срещата се е състояла този следобед. Това означава, че Божинов ще се раздели с "Герена" за втори път в своята кариера. Той бе привлечен при "сините" в началото на годината, задържайки се при тях шест месеца - с два по-малко спрямо първия му престой през 2014 година.

Билетите за България-Англия в продажба от петък

Билетите за домакинството на българския национален отбор срещу Англия на 14 октомври т.г. ще бъдат пуснати в ексклузивна продажба само ...

"Тъжно ми е, че напускам Левски. Не ми е приятно, няма какво да крия. Имах голямо желание да помогна на отбора и да се докажа на Петър Хубчев. Чувствах се длъжник на клуба, след като се контузих тази пролет и не взех участия в доста от мачовете", заяви Божинов пред Sportal.bg

"Щом не му влизам в плановете (б.ред. на Петър Хубчев), няма да бъде пречка на Левски. Искам да благодаря на любовта на феновете, която ми беше демонстрирана тази пролет, а и не само. Извинявам им се, че не им донесохме повече радост. Вярвам и се надявам, че скоро ще дойдат по-добри дни за Левски. Дано скоро тимът стане шампион", бяха част от думите на Божинов в разговор пред спортната медия.

Към този час (15:50 ч.) ръководството на Левски не е потвърдило новината за освобождаването на Валери Божинов от клуба.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

Скорошен шампион на Франция пожела най-скъпия футболист на Левски

ЦСКА разкарва герой от новата история на "червените"

Георги Иванов се срещна с президента на УЕФА Александър Чеферин

Десподов спаси ПАОК от резил, но титлата е "мисия невъзможна"

Дерменджиев: Да не си кривим душата, искаме дубъл (ВИДЕО)

Лудогорец разби Хебър и гледа смело към финала за Купата на България (ВИДЕО)

Ботев Пловдив урежда нов защитник за реванша с ЦСКА за Купата

Левски с поредна крачка към взимането на „Герена“ на концесия

Началникът на специалните части: Нямам съмнение кой ще спечели Вечното дерби, все пак ние сме ЦСКА

Защитник на Лудогорец е №1 в Европа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com