ВАР-ът на Actualno: А защо Левски не (може да) върне Доктор Тиам (ВИДЕО)

5092
ВАР-ът на Actualno: А защо Левски не (може да) върне Доктор Тиам (ВИДЕО)
Снимка: Actualno.com

"ВАР-ът на Actualno" е спортна рубрика на Actualno.com, в която чрез коментари и анализи правим по-детайлен преглед на най-наболелите теми в българския и световен футбол.

 

Завръщането на бразилския централен нападател Фернандо Каранга в редиците на ЦСКА предизвика еуфория сред почитатели на "армейския" клуб, а мен - да напиша по-различен материал от рубриката на Actualno.com "Вар-ът на Actualno". Вълнението изглежда напълно оправдано с оглед на впечатляващата статистика на футболиста с екипа на "червените" - 31 гола в 42 мача.

Фернандо Каранга беше истинска класа!

Каранга остави значима следа при първия си престой в столичния гранд. Бразилецът имаше всички качества и класата, подобаваща за топ реализатора на ЦСКА. Той наказваше често и големите съперници - Левски и Лудогорец, което го отличава от много други, подвизавали се на върха на "армейската" атака.

Фернандо Каранга

На 25 април 2018 година - операцията на Доктор Тиам

Едва ли обаче Фернандо Каранга помни с добро последните си дни в България. На 25 април 2018 година той без да знае излезе на терена за сетен път с фланелката на ЦСКА (поне за онзи сезон). На тази дата на стадион „Васил Левски” в полуфинал-реванш за Купата на страната се проведе поредното издание на Вечното дерби между "сини" и "червени".

Тиам преждевременно изпрати Каранга от България

Първият двубой, в който бразилецът не игра поради наказание, бе завършил 2:0 за Левски с два гола на Серджиу Буш. В реванша тимът от "Герена" поведе рано с попадение на Жорди Гомес. Така се стигна до 29-ата минута, която се оказа фатална за Каранга. Любимецът на Сектор Б Хали Тиам, по-познат като Доктор Тиам, влезе грубо в краката на бразилеца и го контузи. №9 в ЦСКА бе сменен и не се върна никога повече на "зеления килим" с червения екип.

Д-р Тиам

Каранга се завърна, ами д-р Тиам?

Наказанието за Тиам бе повече от ясно - червен картон, но с това си изпълнение, наподобяващо операция: "Каранга, чао!" полузащитникът попадна във фолклора на родните футболни запалянковци. След официалното обявяване на завръщането на Фернандо Каранга привържениците на Левски веднага се сетиха за Доктор Тиам и шеговито лансираха идеята за привличането на сенегалеца.

Къде е Хали Тиам сега?

Дефанзивният халф понастоящем се подвизава в унгарския МТК „Будапеща“. Отборът се намира на шеста позиция във временното класиране на местното първенство с 25 точки. Тиам е основна част от титулярния състав, като през този сезон е взел участие в 16 мача и се е отчел с 2 гола. По данни на transfermarkt актуалната цена на полузащитника е 400 000 евро.

 

 

На Левски не му трябва Тиам, нали си "спазва обещанията"

Имайки предвид затрудненото финансово положения на Левски, почитателите на клуба ще трябва да забравят мисълта за завръщане на Хали Тиам. А и все пак заместникът на Андриан Краев вече е уреден. Някак "Не отговаря на истината" се оказа истина и на стадион "Георги Аспарухов" пристигна играч от Първа лига.

Докторът няма да го има в България, но пък Каранга е тук. Със сигурност бразилският реализатор ще се размине с "Тиамовата операция", а ако покаже половината от това, което стори при първия си престой на "Армията", то надпреварата за шампион в efbet Лига би придобила нов облик.

Автор: Джем Юмеров

ОЩЕ ОТ "ВАР-ЪТ НА ACTUALNO": Разбрахте ли кой (не) командва парада в ЦСКА?

*Очаквайте рубриката "ВАР-ът на Actualno" всеки вторник от 07:00 часа в Actualno Sport.

Още интересни статии ще откриете в завладяващите спортни рубрики на Actualno.com!

---------------------------------------------------

За да не пропускате нашите спортни рубрики и останалото спортно съдържание, можете да последвате Facebook страницата "Спортни новини - Actualno.com", да поставите отметка на Actualno.com/sport в браузъра си или да го добавите на началния екран на Вашето мобилно устройство чрез бутона "Add to home screen". За други въпроси - пишете ни във Facebook или на имейл адрес editors@webground.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

ЦСКА се раздели с герой от новата си история, намекна и каква е причината

Обрат за месец: ЦСКА обвърза играч с нов договор, а сега иска да го махне

Изненада: Нарочен за гонене остава в Левски?

ВАР-ът на Actualno: Разделеният отбор на народа

Венци Стефанов: По-добре късно, отколкото никога! Мечтаем за Европа (ВИДЕО)

Хосе Кордоба се е разбрал с новия си клуб, "сините" прибират солидна сума

БФС глоби Левски, ЦСКА и Локо Пловдив с 12 хиляди лева

Славия разпиля Ботев Пловдив и завърза интригата за седмото място (ВИДЕО)

Играч на Ботев Пловдив се разминал с ЦСКА

ЦСКА 1948 и Арда не се победиха в битката за бараж (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com