Загуба в последния ни мач от квалификациите за Бразилия 2014

52884
Загуба в последния ни мач от квалификациите за Бразилия 2014
Снимка: БГНЕС

България загуби от Чехия с 0:1 в последния си мач от квалификационния цикъл за Световното първенство в Бразилия догодина. Нашите момчета направиха добри квалификации, но малко класа не ни достигна, за да се преборим за бараж, след като изпуснахме нещата от контрол при гостуването на Армения в края на миналата седмица. Защото дори да бяхме успели да постигнем така необходимата ни днес задължителна победа с три гола разлика, Исландия завърши на второ място в група Е, а това отряза всякакви надежди за класиране на бараж за нашия отбор.

Днес започнахме с масиран натиск срещата, но без да успеем да създадем чисто положение. За сметка на това в 14-тата минута Либор Козак се измъкна по десния фланг след дълг пас от защитата, излезе сам срещу Владислав Стоянов, но с удара си се опита да прехвърли националния стадион „Васил Левски”.

Зона Европа - кой за какво се бори в квалификациите за Световното в Бразилия

Кой за какво се бори в последния кръг на квалификациите в зона Европа за Световното първенство в Бразилия? Анализ на football24.bg по...

За съжаление, макар националите да показваха желание, те нямаха идея как да преодолеят чешката защита. А след половин час игра Петър Иречек се измъкна в наказателното поле сам срещу Стоянов, но вратарят ни излезе навреме и блокира удара от упор на чеха.

До края на полувремето България така и не стигна до сериозно положение за гол, въпреки бурната подкрепа на препълнения стадион „Васил Левски”. За сметка на това в последната минута на полувремето центриране на Иречек намери Козак в малкото наказателно поле и ударът с глава на чешкия нападател нацели лявата греда на Стоянов.

На почивката в игра мястото на Георги Миланов влезе Димитър Рангелов, който веднага успя да затрудни сериозно Чех с удар с левия крак. При последвалия корнер Станислав Манолев стреля с глава и по чудо не вкара, но топката отиде за малко в аут.

Вдъхновеното начало на второто полувреме от нашите обаче беше бързо попарено – в 51-вата минута Борек Докал стреля от дистанция, Владислав Стоянов не се намеси добре и топката му мина между ръцете – 0:1.

Отчаян щурм в търсене на невероятния бараж

Вероятността България да достигне до бараж за класиране на Световното първенство е минимална. Но е факт, че съществува – при това...

Попадението практически означаваше край на всякакви надежди за класиране на бараж за нас, но националите все пак опитаха да играят за честта си и продължиха да атакуват. Чех обаче спаси удари от дистанция на Ивелин Попов и Владимир Гаджев.

Нещастната вечер за България се оформи 15 минути преди края, когато Петър Занев беше изгонен с втори жълт картон. Повторението показа рутинен сблъсък за висока топка, без да има бутане или използване на лакти, но Занев изръкопляска иронично на даденото нарушение в полза на Чехия и червеният картон за нас беше факт.

До края на мача не се случи почти нищо интересно и в крайна сметка Чехия отново се оказа черна котка за нашия отбор. В последните пет мача между двата отбора така и не успяхме да вкараме гол на чехите.

Въпреки загубата, публиката изпрати нашите момчета с викове „Българи-юнаци” и със скандирания в подкрепа на националния селекционер Любослав Пенев.

Пенев се двоуми кой да замени Светослав Дяков

Селекционерът на националния ни отбор Любослав Пенев има една основна дилема относно състава преди утрешната световна квалификация с Ч...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ