Обезумелият философ

19335
Обезумелият философ

За разлика от предишните два негови романа, в „Обезумелият философ“ присъстваме на изграждането не на личност, а на цяла общност под отмъстителната диктовка на един наранен душевно преподавател по философия. Това е изненадва ща книга – както с фабулата, така и с детайлите ѝ, често предизвикващи усмивка. Усмивката е за сметка на консуматорската цивилизация, а изненадата ни дебне в сюжетните обрати.

Лоран Гунел успява да държи читателя в напрежение до последните страници. Екзотичната атмосфера на Амазония, където се развива действието, придава допълнителна пикантност на повествованието, а за разлика от предходните два романа на автора, тук има и главна героиня: опонентката на „Обезумелия философ“, красивата, непринудена и все пак загадъчна Елианта.

Изгубени в мола

...не зная дали книгата ще бъде украсена със снимка на автора (макар че дори да има такава, тя едва ли ще бъде в цял ръст). Така или ин...

Лоран Гунел е френски писател и психолог, специалист по личностно развитие, който от четиринайсет години обикаля света и се среща с изключителни мъже и жени, експерти по човешко поведение и душевно равновесие. „Човекът, който искаше да бъде щастлив“ е книга, съчетаваща романовия сюжет с популярната психология, таланта на писателя със знанията на учения. По кристално ясен и изключително разбираем начин авторът ни запознава с някои основни страни на човешката психика, опирайки се на един конкретен случай, колкото измислен, толкова и близък до всеки от нас.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги