Нова телевизия се разграничи от Върбанов и "Господари на ефира"

9308
Нова телевизия се разграничи от Върбанов и "Господари на ефира"

Нова телевизия излезе с позиция по случая с репортера на "Господари на ефира" Димитър Върбанов. По-рано днес стана ясно, че Върбанов не е бил пребит по време на разследване, както се тиражираше в последните дни.

"В контекста на събитията, свързани с репортера на „Господари на ефира“ Димитър Върбанов, Нова Броудкастинг Груп е силно обезпокоена от погрешното внушение, което журналистът е създал. Въпреки че „Господари на ефира“ е външна продукция с изцяло независима редакционна политика, Нова Броудкастинг Груп не приема подобни методи, несъвместими с принципите на професионалната разследваща журналистика. Медията се разграничава от случилото се и ще потърси отговорност от продуцента", се казва позиция на медията.

Нова телевизия вече няма да излъчва "Часът на Милен Цветков"

Предаването "Часът на Милен Цветков" спира да се излъчва по Нова телевизия от есента. Това стана ясно от официално прессъобщение на "Но...

Припомняме, че от Нова телевизия също правиха подробни репортажи с журналисти и надълго и нашироко дискутираха неговото "пребиване".

Сайтът Mediapool разпространи кадри от камери за видеонаблюдение на склада "ЕТ Елис - Елисавета Захариева" във Велико Търново, на които се вижда, че Върбанов не е бил бит.

Две камери - в и извън самия склад - са записали случилото се около 17 ч. на 26 септември 2018 г. На записа се вижда как репортерът Димитър Върбанов е заобиколен от четирима души, двама мъже и две жени, които правят опит да го изгонят от помещението. Минута преди 17 ч. двамата мъже подхващат под ръцете Върбанов и започват да го бутат към изхода на склада. Журналистът държи микрофона си и телефон, с който записва видео.

Вътрешната камера показва как Върбанов е изтласкан през вратата на складовото помещение от двамата мъже, докато жените наблюдават сцената, без да се намесват. Вратата е заключена отвътре, а служителите се изтеглят встрани.

Прокуратурата може да обвини Димитър Върбанов за лъжесвидетелстване

Прокуратурата обмисля дали да не обвини репортера на "Господари на ефира" Димитър Върбанов за лъжесвидетелстване и набедяване. Това обя...

Втората камера е записала какво се случва от мига на избутването на Върбанов навън до пристигането на служителите на МВР.

Кадрите показват, че Върбанов действително пада на земята в стил "Неймар" след бутането от входа на склада, като държи микрофона си. Операторът му, който не е допуснат до склада, снима отвън цялата ситуация.

Още подробности и самите видеа вижте ТУК.

 

ВИДЕО показва, че репортерът на "Господари на ефира" не е бил бит

Изненадващ обрат получи случаят със сигнала за побой над репортера на "Господари на ефира" Димитър Върбанов. Сайтът Mediapool разпрост...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Над 1.3 млн. българи са живели под прага на бедност през 2023 г.

„Български пощи“ отново приемат пратки за Израел

На места има добри условия за туризъм в планините

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com