Плевнелиев: Органите на правораздаването имат пълен картбланш

5166
Плевнелиев: Органите на правораздаването имат пълен картбланш

Това, което вчера се случи, е пълен картбланш за органите на правораздаването да работят спокойно и да докажат с действията си собствената инициатива. Това каза президентът Росен Плевнелиев, съобщи БГНЕС.

Той не скри, че очаква и се e надявал на повече позитивна кампания, за което той призова. "Това, което виждаме, с размахването отново на СРС, на скандали: ОК, част от демокрацията е, но все пак защо винаги преди избори? Защо? Защо винаги в последния момент? Къде бяха всичките тези сигнали, къде бяха всичките тези данни в продължение на години", попита държавният глава. Той обясни, че вчера е трябвало да подкрепи българските органи и системата на правораздаването, защото това изисква от него държавността, пък и той, уважавайки институциите, трябва да ги подкрепя. "Но се надявам те да си свършат бързо работите", каза той. Плевнелиев бе категоричен, че ако след проверката на прокуратурата се каже, че няма нищо, "ако се окаже, че е поредната пушилка", той лично ще извика Станимир Флоров.

"Лично аз ще го извикам, ще го поканя в президентството и ще му кажа "Извинете!" и се надявам повече хора да го направят, каза той. Росен Плевнелиев посочи, че ако има доказателства и реално основание, тогава "нека прокуратурата да покаже и да си свърши работата." "Надявам се ,и това да е послание към всички останали: "Не може предизборно просто само да се активираме и да клепаме един или друг. Това трябва да става единствено на база на конкретни доказателства, които да могат да издържат в съда", каза президентът. "По същия начин се надявам не просто само в седмицата преди изборите, а винаги да се действа и това е част от моята концепция за работещи институции. Да, винаги даваме шанс, да, винаги подкрепяме, но и очакваме резултати, и то годни за защита в съда", добави Плевнелиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com