X
 
 

По-високи заплати за държавните чиновници заложени в новия бюджет

1328 0
По-високи заплати за държавните чиновници заложени в новия бюджет
Снимка: БГНЕС
С 15% ще бъдат увеличени заплатите на социалните работници в Агенцията за социално подпомагане през следващата година. Това е първото предложение на БСП, което беше одобрено от мнозинството. „За“ гласуваха единодушно 199 народни представители.

Необходимите за увеличението на заплатите средства са в размер на 5 млн., което няма да се отрази на държавния бюджет, само в в бюджета на Министерство на труда и социалната политика (МТСП), който бе одобрен. Той е в размер 1,4 млрд. лв.

Докладът за националната сигурност - огромна корупция сред държавните чиновници

Най-често корупционни престъпления през 2018 година са хващани при обществените поръчки и сред общинските чиновници, които отговарят за...

Увеличение на заплатите ще има и в МВР, както и в другите звена на държавната администрация.

По време на дебата от БСП обвиниха, че финансовото министерство умишлено занижава прогнозата за приходите, за да може в края на годината преизпълнение на приходите и излишъкът да се разпределя с постановления на Министерски съвет.

Опозицията критикува, че Бюджет 2020 е копие на миналогодишния и няма никакви заложени реформи, а само наливане на повече средства. “Приходните агенции работели добре, правителството създавало такава добра бизнес среда. Нито едно от тези неща не е вярно.

Последни сме по заплати, сивия сектор е 30% у нас. Народното събрание трябва да разпределя, а не постфактум с постановление на Министерския съвет. Да коригираме прогнозата на финансовия министър Горанов“, каза от трибуната Николай Тишев от левицата.

Българският чиновник - каквото и да проспи, народът ще плати

Течът на лични данни от НАП започна да губи актуалността си, удобно заместен от поредното жестоко убийство и неяснотите около АЕЦ "Беле...

Министърът на финансите Владислав Горанов се позова на статистиката, според която през последните години има съвсем малко разминаване между планираните приходи и реалните, а отклонение от 1-2% било съвсем нормално.

За текущата 2019 г. той отчете, че ще постъпят с 53,8 млн. лв. по-малко или неизпълнението на бюджета се очертава в рамките на 0,2%.

Част от мненията бяха, че само чрез увеличените средства за чиновнически заплати, си задушава дребния и среден частен сектор.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители