Семерджиев, Войнов, Цеков и още 288 държавни служители крият имоти и пари

16805
Семерджиев, Войнов, Цеков и още 288 държавни служители крият имоти и пари

Общо 291 държавни служители на високи постове и представители на местната власт не са подали точни данни относно имотното си състояние. Това става ясно от официален списък, публикуван от Сметната палата.

Сред по-известните имена, които правят впечатление, са председателят на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев, директорът на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) д-р Пламен Цеков, директорът на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) Йордан Войнов, депутатите Асен Агов и Петър Мутафчиев, говорителят на Външно министерство Весела Чернева.

Сметната палата няма да проверява парите за референдума

"ЦИК не може да ни задължи да проверим парите на инициативните комитети за референдума", това заяви проф. Валери Димитров-председател н...

Семерджиев например е пропуснал да декларира покупка и продажба на апартамент от 168 кв. метра в Несебър, към който има паркомясто с площ 17 кв. метра. Шефът на ДКЕВР не е деклрарирал и кредит на стойност 90 хил. евро към банка, който е обезпечен с имотна ипотека.

Директорът на НЗОК пък е забравил да каже пред властите, че има доходи от друга стопанска дейност на стойност 21 905 лева, че е дал обезпечение от 80 хил. евро за задължение към банки, че притежава дворно място от 460 кв. метра в Лом и апартамент от 40,10 кв. метра във Видин.

Шефът на БАБХ Йордан Войнов не е декларирал, че има да плаща лизинг за автомобил „Тойота”. Асен Агов пък не е казал, че съпругата му е купила дялове в дружеството „Агова-Лимитед” ЕООД. Същото е нарушението и на Петър Мутафчиев – не е декларирал, че жена му е взела дялове в „Аспа Тренд” ЕООД. Весела Чернева пък не е казала, че съпругът ѝ има доходи от друга стопанска дейност на стойност 13 388 лева.

В списъка на Сметната палата фигурират имената на народни представители, съдии, прокурори, кметове, следователи.

Сметната палата откри нарушения при обществени поръчки в МЗХ

При провеждането на процедури за възлагане на малки обществени поръчки в Министерството на земеделието и храните (МЗХ) са допуснати е...

Редактор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com