Засилени полицейски проверки започват над товарните автомобили и автобусите

4241
Засилени полицейски проверки започват над товарните автомобили и автобусите

ГД "Национална полиция" започва едноседмична полицейска операция по плана на TISPOL за засилени проверки над товарните автомобили и автобусите на територията на България и държавите-членки на ЕС, съобщиха от МВР.

Операциите за контрол над товарните автомобили и автобусите са заложени в плана на Европейската мрежа на службите на пътна полиция - TISPOL за 2013 г. Проверките по метода "широкообхватен контрол" ще се осъществяват от пътните полицаи съвместно със служители на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" при МТИТС.

Ще се следи за наличие на валидна задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите и заплатена винетна такса за ползване за определен срок пътищата от републиканската пътна мрежа.

В проверките ще се включат и служители на криминална и икономическа полиция, които ще осъществяват контрол за нелегални емигранти и трафик на хора; притежание и пренос на наркотични и упойващи вещества; транспортиране и притежание на незаконни огнестрелни оръжия; транспортиране на крадени стоки, превоз на стоки, различни от упоменатите в документите за товара и други криминални престъпления.

На 12 и 15 февруари от 10 до 13.00 часа на АМ "Тракия" км 107 (бившето аварийно летище) "Пътна полиция" при ГД "Национална полиция" и ОДМВР – Пловдив канят представители на медиите да присъстват при извършване на проверки по метода "широкообхватен контрол".

На място за първи път в реална експлоатация ще се демонстрират работните станции за отдалечен достъп, с които служителите ще извършват проверки за наличие на сключена задължителна застраховка "Гражданска отговорност". Първите две устройства ще бъдат предоставени на пътните полицаи от ОДМВР – Пловдив.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com