18 нелегални мигранти са хванати при 3 полицейски акции

3775
18 нелегални мигранти са хванати при 3 полицейски акции
Снимка: БГНЕС

Полицията е заловила 18 нелегално преминали границата чужденци за последното денонощие. Това съобщиха от пресцентъра на МВР в Бургас. Всички те са задържани в рамките на една сутрин, но при три отделни акции.

Говорителят на Областната дирекция на МВР в Бургас Цветелина Рандева поясни, че част от чужденците се самоопределят като афганистанци, а други са иракчани от кюрдски произход. "Това са касае за три отделни случая, от който единият е свързан със задържани четири лица за каналджийство, на които е платена сумата от 1000 евро, за да превозят общо шест чужденци", обясни Рандева, цитирана от БНР.

Заловиха пловдивски таксиджии да превозват мигранти

Районна прокуратура - Пловдив, наблюдава бързо производство срещу трима таксиметрови шофьори за подпомагане на иракчани и сирийци да пр...

Те са били заловени край Царево в два леки автомобила, а единият е бил и без книжка.

Във втория случай е 27-годишен криминално проявен от София превозвал с автомобила си седем мъже от афганистански произход и е установено от служители на Районно управление - Камено. В третия случай в карнобатската полиция е получено съобщение за това, че петима мъже с раници вървят по автомагистрала "Тракия" в посока Сливен, допълни Рандева.

Всички нелегални имигранти са задържани и са приведени в сектор "Миграция", като каналджиите също са задържани за 24 часа и срещу тях е повдигнато бързо полицейско производство.

 

ЕК откри наказателна процедура срещу Унгария заради законите за предоставяне на убежище

Европейската комисия (ЕК) откри наказателна процедура срещу Унгария заради законодателството на страната за предоставяне на убежище, пр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com