22 нови тролея тръгват по улиците на Бургас

33280
Снимки: БГНЕС

Първият от общо предвидени 22 тролейбуса тръгна по улиците на Бургас днес. Той ще се движи до и от квартал „Меден рудник”, заменяйки най-старата машина в морския град. Тя беше от марката "Берна" и беше произведена през 1967 г.

Следващите 11 машини ще пристигнат до края на юни, а останалите 10 – до края септември, информира БГНЕС.

Морската гара в Бургас не е превърната в склад за скрап и сяра

Директорът на бургаското пристанище Николай Тишев, заяви на пресконференция, че не отговарят на истината твърденията на бургаски народн...

Машините имат и платформа за инвалиди, както и видеокамери, които да следят за нарушения в тролея и на пътя. Консумират и по-малко електроенергия. Те имат резервен двигател с вътрешно горене, така че при спиране на тока или повреда по контактната мрежа могат да продължат движението, без да създават задръстване. По изискване на общината превозните средства са оборудвани с дисплеи за информация за пътниците, GPS, видеокамери и устройства за валидиране на билети.

Община Бургас осигури новите тролейбуси по проект "Прилагане на мерки за подобряване качеството на живот в градовете Бургас, Варна, Стара Загора и Плевен". Това става ясно от информацията на общината. Тя беше водеща в подготовката и изпълнението. Партньорите й също се сдобият с нови тролеи.

Ще се увеличи и щатът на хората, които ще обслужват тролейбусите. В момента двете линии се обслужват от 12 тролейбуса като те са общо 14, а след септември ще стана 22 нови тролейбуси. Това стана ясно от думите на управителя на общинския превозвач „Бургасбус” инж. Петко Драгнев, цитиран от „Фокус”. Той каза, че в бъдеще в транспортната схема е заложено и в двете зони на к-с „Меден рудник” да преминават тролеи.

 

Бургас получава първите тръби за „Южен поток” в края на месеца

В края на май на бургаското пристанище ще пристигнат първите тръби за газопровода "Южен поток". Те ще бъдат разтоварвани на 32-ро кораб...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com