X
 
 

Айтос ще реновира и надстроява спортната си зала

1666 0
photo of Айтос ще реновира и надстроява спортната си зала
Снимка: Община Айтос
Община Айтос планира да обнови и разшири спортната си зала. За целта местната управа е приготвила близо 1,5 млн. лв. с ДДС, обявила е и обществена поръчка за избор на изпълнител. Средствата са осигурени с правителствено постановление.

Спортната зала „Аетос“ ще бъде изцяло реновирана и надградена с нова тренировъчна зала. В нея ще тренират и провеждат спортни мероприятия различни по възраст отбори от спортните клубове в града.

Площта на имота е 1707 кв. м. Изградената в него масивна сграда е със застроена площ 896,81 кв. м. и пристройка 303 кв.м. Общо разгъната застроена площ е от 1199,86 кв. м.

Проектното решение предвижда да бъде пристроена съществуващата спортна зала - едноетажна пристройка, заедно с пристройка за трибуни.

Целта да се благоустроят съществуващите помещения за състезания и тренировка, съблекалните, складовите и санитарните помещения, коридори и фоайета.

Предвидено е разширяване на сградата на север с пристрояване към ниското тяло, за да се обособи малка зала за тренировки, санитарни помещения за зрителите, включително за инвалиди и достъп чрез рампа за хора в неравностойно положение до спортната зала. Разширението на запад  ще е чрез премахване на остъклението, с метална конструкция, като се обособят общо 238 спъпаловидни трибуни.

Металните прозорци ще се подменят с PVC дограма, а външните и вътрешните врати, както и витрините - с алуминиеви. Предвижда се също благоустрояване на двора с нова вертикална планировка. Срокът за изпълнение на обекта ще не повече от една година.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители