X
 
 

Арестуваният на пристанище Бургас кораб няма хуманитарен, а финансов проблем

2587 0
photo of Арестуваният на пристанище Бургас кораб няма хуманитарен, а финансов проблем
Снимка: "Actualno.com/ Гергана Цонева"
„Няма бедстващи моряци на Пристанище Бургас. Проблемът с кораба LADY BO е между корабособственика и екипажа и става дума за неизплатени заплати“. Тава каза за Actualno.com Христина Стойчева от Министерството на транспорта.

По темата, тя добави още: „Това е наше задължение, когато не са изплатени заплатите, съгласно морската трудова конвенция, да бъде задържан кораба. Но хората не бедстват. Наши служители от "Пристанищен контрол" посетиха плавателния съд, агентът редовно ходи също на кораба, за да се увери, че имат и храна и вода. Няма хуманитарен проблем там. Никога не сме допускали в наши териториални води да има такава ситуация с морски лица, независимо за какво става въпрос.  Според морските конвенции, моряците имат и застраховки, които ги осигуряват.“

Думите й бяха потвърдени от Катя Николова, „връзки с обществеността“ на Пристанище Бургас. “Портът захранва за своя сметка кораба LADY BO с ток и вода. Това е една хуманитарна дейност, която извършваме, когато моряци имат проблеми на територията на пристанището“.

В същото време, екипажът изпрати имей до медиите, че на борда няма храна и вода и моряците живеят благодарение на свои колеги от другите кораби на кея. Те алармират още, че двама души се нуждаят от медицинска помощ. Според моряците на кораба в него е студен, живеят при ужасни условия и се чувстват изоставени.

Корабът LADY BO плава под флага на Панама. Дължината му е 106 метра, широчината 16м метра при дедуейт 6338 тона. Според публични регистри е собственост на базираната в Турция компания AZ-UL GLOBAL PETROLEUM&CONST.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално