Бургаските пожарникари отрекоха да са бездействали по време на потопа

15643
Бургаските пожарникари отрекоха да са бездействали по време на потопа
Снимка: БГНЕС

Пожарникарите в Бургас отрекоха да е имало бездействие от тяхна страна при потопа край Созопол.

Пет дни след опустошителното наводнение, шефът на регионалата служба по пожарна безопасност комисар Васил Василев отрече обвиненията, че първата пожарна се е забавила, а огнеборците не са свършили почти нищо в началото на спасителната операция.

Скъсана дига причинила наводнението в Бургас

Има скъсана стена на микроязовир над Бургас, установи разследване на БНТ. От общината в морския град признаха, че знаят за проблема, н...

Той коментира обвиненията на двамата мъже Боно и Борис, които във фаталната нощ са спрели колоната в едно от платната където водната стихия помете 5 автомобила в канавка. Там смъртта си намериха две жени от Бургас – 69-годишната Недялка Русева и 21-годишната Камелия Желязкова. Според двамата спасители първите трима огнеборци не са свършили почти нищо, информира News7.

Комисар Васил Василев опроверга версията че, 21-годишната Камелия е можело да бъде спасена. Според него вероятността момичето да се е удавило още в началото на стихията при пика на придошлата вода е най-вероятна.

Сигналът, който постъпва в регионалната дирекция, е за ПТП в района на парк Странджа. Комисар Василев заяви, че в началото огнеборците не са знаели, че става въпрос за давещи се хора в дерето.

Незабавно е извикан втори екип от четирима пожарникари, които идват с високопроходим автомобил. Съмнения за адекватността и професионализма на огнеборците няма.

Близо 100 души в бургаско са прекарали нощта извън домовете си

Близо сто души са прекарали тази нощ в приюти или приемни домове в пострадалите от пороите общини Бургас и Приморско. След като дъждо...

По време на наводнението в Бургаско нямаше водолазен екип, който да помага на бедстващите. В деня на трагедията единият водолаз е бил в отпуск, а вторият не е бил в дежурство. Това призна директорът на Регионалната служба по пожарна и аварийна безопасност комисар Васил Василев.

Най-близката водолазна група в момента е във Варна, заяви комисар Василев, цитиран от БТА.

Снимка: Архив

 

Откриха трета жертва на наводненията в Бургаско*

Спасителни екипи откриха тялото на трета жертва на наводненията – мъж на 27 години, обитавал каравана край село Ново Паничарево, ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас