И Айтос влезе в програмата за саниране

6420
И Айтос влезе в програмата за саниране

И Община Айтос се включи с първи договор по програмата за саниране. Проектът за саниране е на сградата на ул. "Гарова" 5 е от 1981 г. , а строителството е приключило през 1984 г. Блокът е с четири входа, пет жилищни етажа и партерен с два магазина.

"Айтос. Гарова 5" е първото регистрирано в Айтос сдружение на собственици. В блока живеят бивши военнослужещи и техни наследници. Само за един ден Сдружението на пететажния блок е получило удостоверение за регистрация.

Кметът на Русе: Саботират програмата за саниране

Открито се правят опити за саботаж на националната програма за саниране, съобщи кметът на Русе Пламен Стоилов. Той е подал получените...

Областният управител Вълчо Чолаков, кметът на община Айтос Васил Едрев и Радослав Бакърджиев от Българска банка за развитие подписаха тристранен договор за целево финансиране по Национална програма енергийна ефективност. Това стана дни след като бургаският губернатор разписа първите договори за саниране на блокове 32 и 57 в ж.к. „Изгрев“ и 101 и 416 в „Меден рудник“ - град Бургас.

Подписването на тристранния договор дава начало на реалните дейности по саниране, които протичат в две фази. Първата е енергийно и техническо обследване, а втората инженеринг, проектиране и строително-монтажни работи. Тези дейности ще бъдат възложени на фирми, след провеждане на обществени поръчки от страна на общините, а Областна администрация Бургас ще контролира процесите.

От 13 общини на територията на област Бургас 7 отговарят на критериите за участие в програмата. Първата стъпка е регистрация на сдружение, броят им към момента е: Айтос - 2, Бургас - 59, Карнобат - 5, Средец - 4. Все още няма регистрирани сдружения в общините Несебър, Камено и Поморие.

Днес на официалното подписване присъстваха и представители на „Айтос.Гарова 5“.

Подписват ударно договори за саниране в Пиринско

С пълна пара върви подписването на договори по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в Пирински...

„Радва ме фактът, че втора община в област Бургас се включва в програмата за енергийна ефективност. Това показва, че все повече хора осъзнават добрата възможност, чрез националното финансиране да обновят жилищните си сгради. Процедурите, както вече се убедихме не са толкова сложни, колкото първоначално изглеждаха, документите се движат бързо на всички нива. Призовавам за активност и максимално оползотворяване на наличния финансов ресурс на територията на област Бургас, за да може от една страна гражданите да живеят в добри условия, а от друга да направим облика на градовете ни по-модерен и красив“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com