Кметът на Бургас предлага да се изгради нов корпус в Математическата и Френската гимназия

3015
Кметът на Бургас предлага да се изгради нов корпус в Математическата и Френската гимназия
Снимка: Община Бургас

Кметът Димитър Николов предлага да бъде изграден нов учебен корпус в двора на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ и ГРЕ „Г. С. Раковски“. Вече има изготвен проект, а Общинският съвет ще гласува да бъдат поискани средства от Министерството на финансите през 2022 година за неговото осъществяване.  

Новият корпус ще се използва от учениците и на двете гимназии. Той ще осигури възможност за преминаване към едносменен режим, модерна среда за обучение, ще повиши възможностите за избор на занимания по интереси, които да насърчават и развиват творческите способности на децата.  

Учебната сграда е проектирана да бъде на три етажа с общо 22 класни стаи, като две от тях ще са на партерното ниво и по 10 на първи и втори етаж.  

Кметът на Бургас иска от МЗ разрешение за разкриване на специализирана детска болница

Кметът Димитър Николов е готов да внесе в Министерство на здравеопазването заявление за получаване на предварително съгласие за създава...

На партерния етаж ще са разположени аудитория с възможност за самостоятелно използване, кътове на открито под козирките на сградата за социални контакти между учениците, спорт и експозиции с възможност за зареждане на мобилни устройства, покрити площадки за тенис на маса и велосипеден паркинг с възможност за зареждане на тротинетки.  

На първия и втория етаж ще има обособени мултифункционални кътове за почивка и комуникации учителска стая и две компютърни зали.  

Класните стаи и компютърните кабинети ще са оборудвани с индивидуални работни места за всеки ученик. Целта е да се осигури възможност за модулно групиране и разместване на работните маси в работни кътове и възможност за организиране на различни сценарии на провеждане на учебните занимания.  

Във всяка стая ще се поставят станция за дезинфекция, разположена непосредствено до входа на помещенията, и кошове за разделно събиране на отпадъци. За всеки ученик е предвидено лично шкафче. В класните стаи и компютърните кабинети ще имат изводи за монтаж на мултимедийно устройство, мултимедийна дъска и зоново осветление. Осигурена е възможност за затъмнение на пространството посредством щори. Работното място за учителя ще е оборудвано с електрическо захранване и кабелна връзка към локалната училищна мрежа.

Зам.-министър Нина Стоименова: Проектът за интерактивна библиотека в Бургас заслужава адмирации от всички

"Интерактивната библиотека в Бургас е един от първите изпълнени общински проекти за подобряване на културната инфраструктура в България...

Учителската стая ще разполага със заседателна маса с 30 места. За обезпечаване на педагогическата ще има работно място с компютър, копирна техника и кабелни връзки към локалната училищна мрежа.  

За хората с увреждания са предвидени самостоятелни санитарни възли. Всички нива в сградата ще бъдат свързани с асансьор.

Покривът на сградата ще бъде мултифункционален и ще предлага възможност за различни занимания. Той ще разполага с открита площадка за отдих по време на междучасията, кът за общуване на открито, инсталационни площи и складово помещение. Покривното пространство ще бъде обезопасено с предпазна ограда. 

Визуализациите са на идеен проект, одобрен от Експертния съвет по устройство на територията към Община Бургас, който е възможно да се измени при подготовката на работния.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БУРГАС:

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на пет възможни локации

Красивото цветно изложение "Флора 2024" се открива на Лазаровден с концерт в Бургас (ПРОГРАМА)

Бургас посреща Лазаровден и Цветница с грандиозна програма

Над 500 участници от цялата страна идват в Бургас за най-голямото географско събитие у нас

Представиха резултатите от проекта за подобрено образование и грижи в ранна детска възраст в община Бургас

Авиомузей-Бургас кани децата на вълнуващо приключение за Великден

Забраняват строителството в Царево и Ахтопол от 15 май

Детски фолклорни ритми огласиха Младежкия международен център-Бургас

Служебният кабинет връща назначена от Радев за областен управител на Бургас

Чрез инхаус възложиха общия устройствен план на Царево

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com