X
 
 

Монаси гостуват на кмета на Бургас

577 0
Монаси гостуват на кмета на Бургас
Снимка: БГНЕС
Навръх големия християнски празник Преображение Господне монаси от Света гора посетиха Община Бургас. Делегацията бе приета от кмета Димитър Николов. Монасите гостуват по повод откриването на изложбата "Атон. Фотографии и гравюри от Света гора" днес в КЦ "Морско казино".

"Радваме се, че тази изложба гостува в нашия град. Тя е ценна, защото ще помогне да затвърдим авторитета на православието в региона. От своя страна Община Бургас продължава да инвестира в обновяване и изграждане на нови православни храмове. Помагаме с желание и на манастира в Света гора", каза по време на разговора с атонските духовници Димитър Николов.

Кметът на Бургас: Няма яснота дали ще се кандидатирам отново

Първо няма яснота дали ще се кандидатирам отново и каква ще е оценката за този мандат на хората, които са ме номинирали и избрали. Това...

От своя страна атонските монаси споделиха, че Бургас е един от най-популярните български градове в Гърция. През вековете връзките между православните християни винаги са били силни и всички ние трябва да ги запазим такива, а изложба като "Атон. Фотографии и гравюри от Света гора" помагат изключително много в мисия като тази, подчертаха още духовниците.

Експозицията "Атон. Фотографии и гравюри от Света гора" е за първи път в Бургас и съдържа ценни експонати, които разкриват историята на святото място. 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители