Обвиненият за убийството в Поморие се разплака в съда и поиска по-лека мярка

3177
Обвиненият за убийството в Поморие се разплака в съда и поиска по-лека мярка
Снимка: БГНЕС

„Искам по-лека мярка, за да си гледам двете деца, които в момента не знам къде се намират” – това казал през сълзи в съда задържаният за убийството на 45-годишния Лъчезар Иванов в Поморие Стоян Кусев.

Кървавата драма се разигра в четвъртък вечерта. Двамата мъже са пили заедно в местно квартално заведение, разположено на кръстовището на улиците „Манастирска” и „Панайот Волов”. След скандал Стоян Кусев наръгал приятеля си с нож, който починал на път за болница, информира Topnovini.bg.

Убийство в Поморие след пиянски скандал

Пиянска свада е най-вероятната причина за убийство в Поморие. Жертвата е 45-годишният Лъчезар И., а заподозрян за убийството е Стоян Ку...

Днес в Бургаския окръжен съд бе разгледана мярката му за неотклонение. По искане на обвиняемия журналисти в залата не бяха допуснати. По-късно стана ясно, че Стоян Кусев не спрял да плаче пред съдия Георги Пепеляшев. Той помолил магистратите за по-лека мярка, за да си гледа децата. Разказал, че в момента на задържането му, те били при племенницата му, а сега не знаел къде са. Категорично заявил, че няма да се укрие, не е имал такива намерения досега. Съдът обаче реши да го остави зад решетките.

Според защитата му Благой Потеров най-вероятно убийството е извършено под влиянието на силен афект. Адвокатът е категоричен, че едно пробождане не е умишлено убийство.

Стоян Кусев е бил осъждан на 4 години и 6 месеца, като през юни 2010 година е изтърпял наказанието си, стана ясно по думите на държавния обвинител Красимира Кателиева. Това е основание да му се иска най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”, каза още тя.

За извършеното престъпление Кусев може да получи присъда от 10 до 20 години лишаване от свобода. Той има право да обжалва решението на Окръжния съд в тридневен срок.

Задържаха мъж за убийството на майка си

32-годишен мъж е задържан в София за убийството на майка си, съобщиха от пресцентъра на МВР. Оперативните действия на криминалисти от ...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас